Atgarsiai po Barselonoje priimto revoliucinio sprendimo kardinaliai mažinti Eurolygos dalyvaujančių komandų skaičių vis dar netyla. Savo žodį tarė ir A licenciją turintis Maskvos CSKA klubas, norintis, kad būtų pakeista ir turnyro atkrintamųjų varžybų sistema. Tai atskleidė vyriausiasis maskviečių komandos treneris Dimitrios Itoudis.

„Aš manau, kad komandoms reikia suteikti galimybę kovoti atkrintamųjų varžybų principu, ir ne tik ketvirtfinalyje, kaip kad yra dabar, tačiau ir pusfinalyje, ir finale. Taip, kaip yra NBA. Noriu pažymėti, kad tai – CSKA ir D. Itoudžio pozicija. Mes prašome Eurolygos į ją atsivželgti. Aš tai jau daug kartų kartojau Eurolygos vadovui Jordi Bertomeu. Ir toliau kartosiu tą patį – geriausias formatas kovoti dėl titulo yra atkrintamosios varžybos, apie tai reikia galvoti“, – duodamas interviu rusų žiniasklaidai pareiškė krepšinio specialistas iš Graikijos.

Pasak D. Itoudžio, turnyro komandų skaičiaus sumažinimas iki 16-os padidins atkaklių rungtynių skaičių, tačiau klausimų dė varžybų organizavimo jam vis dar kyla.

„Asmeniškai man svarbiausia, kad turnyras būtų kuo konkurencingesnis, kad sirgaliai turėtų į ką pasižiūrėti. Pagal naują formatą aukšto lygio mačų bus daugiau, todėl tai yra pozityvu. Tačiau aš vis tiek dar nesuprantu, kaip bus organizuojamas šis turnyras ir tikiuosi, kad Eurolygoje dirbantys žmonės viską daro tik krepšinio labui. Mūsų sporto šaka kankinasi dėl dėl karo tarp organizacijų, o tai labai liūdina. Tikiuosk, kad ši situacija kaip nors išsispręs, kaip ir klausimas dėl atkrintamųjų varžybų“, – pažymėjo 45-erių treneris.

Paskutinį kartą Eurolygoje CSKA triumfavo 2008 m., kuomet komandą treniravo Ettore Messina, o jos gretose žaidė Ramūnas Šiškauskas. Nors maskviečiai yra etatiniai finalo ketverto dalyviai, įveikti pusfinalio barjerą jiems paskutinį sykį pavyko 2012-aisiais Stambule. Visgi tąsyk sėkmė nuo Jono Kazlausko treniruotos CSKA komandos nusisuko – lemiamose rungtynėse ji paskutinėmis sekundėmis apmaudžiai nusileido Pirėjo „Olympiakos“.

Primename, kad vaizdas, kaip ateinantį sezoną atrodys klubiniai Europos krepšinio turnyrai, vis dar nėra aiškus. Savo žodžio kol kas netarė FIBA organizacija, ketinusi rengti alternatyvų Čempionų lygos turnyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)