Visą šią istoriją gaubiant paslapties šydui „Knicks“ žengė pirmą žingsnį – komandos savininkas Jimas Dolanas susitiko su C. Anthony ir jo patarėjais ketvirtadienio (vasario 17 d.) vakare. Po jo Niujorko klubas padidino savo oficialų mainų pasiūlymą C. Anthony dabartinei komandai Denverio „Nuggets“ ir dar pridėjo italų snaiperį Danilo Gallinarį prie mainais už C. Anthony siūlomų krepšininkų paketo.

„Nets“ šeštadienį pagaliau sulaukė seniai pageidautos galimybės susėsti kartu su C. Anthony. Specialiai į susitikimą iš Rusijos atskrido „Nets“ savininkas oligarchas Michailas Prochorovas, o prie jo 40 minučių trukmės pokalbiui prisijungė ir amerikiečių reperis Jay-Z (jam priklauso nedidelė dalis klubo akcijų).

„Nets“ iki šiol siūlo geriausią mainų paketą už C. Anthony, tačiau šis nerodo jokio noro prisijungti prie komandos, kuri visuomet gyveno „Knicks“ šešėlyje didžiausiame Amerikos metropolyje (Niujorko – Naujojo Džersio dvimiestyje).

„Jeigu kas nors būtų nuspręsta dėl kurios nors komandos, žinoma, norėčiau, kad tai būtų komanda, su kuria būtume konkurencingi“, – sakė C. Anthony reporteriams. – O dėl sutartyje minimų žaidėjų, tai galiu pasakyti, kad tai yra daug krepšininkų už vieną vyruką“.

NBA tarpkomandinių mainų terminas baigiasi ketvirtadienį (vasario 24 d.), 15 val. Niujorko laiku. Tačiau net ir pasibaigus „Visų Žvaigždžių“ šventei (apie tai daugiau straipsnio pabaigoje) nebuvo aišku, ar C. Anthony bus išmainytas iki antradienį (vasario 22 d.) prasidedančios neoficialios antros sezono pusės pradžios.

„Nuggets“ norėtų kuo greičiau baigti bet kurį sandėrį, kadangi po C. Anthony iškeitimo ateitų ir kitų, ant jų atsarginių žaidėjų suolelio esančių, veteranų eilė. Geriausias tarp jų yra brazilų vidurio puolėjas Nene, kurį norėtų įsigyti Hjustono „Rockets“ ir juo pakeisti kinų aukštaūgį Yao Mingą. Pastarojo karjera yra pakibusi ant plauko po to, kai jis patyrė nemažai problemų su savo pėda ir kelio sąnariu.

Chauncey Billupsas, atnešęs Detroito „Pistons“ penkias iš eilės keliones į Rytų Konferencijos finalo varžybas iki tol, kol prieš trejus metus buvo iškeistas į Alleną Iversoną, gali būti siūlomų mainų su Niujorko komanda dalimi. Bent jau tokie gandai sklinda NBA. Pagal šį susitarimą „Knicks“ iškeistų B. Gallinarį, Wilsoną Chandlerį, įžaidėją Raymondą Feltoną, puolėją Anthony Randolphą ir vidurio puolėją Eddy Curry mainais į C. Anthony ir C. Billupsą.

„Nets“ siūlo paketą, kuriame yra numatytas naujokas Derrickas Favorsas ir teisė rinktis keturis pirmo šaukimo naujokus, tačiau jų dalyvavimas bet kokiuose mainuose priklauso nuo to, ar C. Anthony sutiktų pasirašyti ilgalaikį sutarties pratęsimą su Naujojo Džersio klubu. Po tokio susitarimo C. Anthony privalėtų žaisti su „Nets“ uniforma iki 2014-2015 m. sezono pabaigos.

Ir kaip dar gruodžio mėnesį buvau išskirtinai ESPN televizijai pranešęs, C. Anthony buvo Denverio „Nuggets“ pareiškęs, jog sutiks būti atiduotas tik Niujorko „Knicks“ komandai ir tik už 65 mln. dolerių (169 mln. Lt) vertės pratęstą sutartį.

Tuo metu, kai skaitysite šią apžvalgą, C. Anthony mainų klausimas jau gali būti išspręstas.

Tuo tarpu aiškumo dėl NBA darbo rinkos situacijos taip anksti tikėtis neverta.

Visos lygos kolektyvinė sutartis su krepšininkų profesine sąjunga turėtų pasibaigti iki šių metų birželio 30 d. Tačiau per pastaruosius 12 mėnesių nebuvo jokios pažangos ieškant kompromiso dėl naujo susitarimo. Keletas komandų savininkų ir žaidėjų buvo penktadienį Los Andželo prašmatniame Beverli Hilso rajone surengę derybų raundą.

Jame LeBronas Jamesas supeikė naujausius lygos klubų savininkus dėl nepatenkinamų reikalavimų prieš metus žaidėjams pristatytame kolektyvinės sutarties pasiūlyme (antras savininkų pasiūlymas dar nebuvo išplatintas). Savininkai siekia sumažinti krepšininkų atlyginimus iki bendros 800 mln. dolerių (2,08 mlrd. Lt) sumos ir tokiu būdu sudaryti sąlygas visoms 30 NBA komandų būti pelningoms. Tuo tarpu žaidėjams tektų veikti toje pačioje sistemoje, kuri veikia nuo 1999-ų.

Nors NBA yra vienintelė Amerikos sporto lyga, kuri nustato maksimalų atlyginimą bet kuriam žaidėjui, dauguma savininkų mano, jog krepšininkai turi per daug galios. Kaip pavyzdį jie nurodo praėjusios vasaros manevrus, tarp jų ir L. Jameso, Dwyane‘o Wade‘o ir Chriso Bosho pasiūlymus už mažesnius atlyginimus keliauti žaisti į Majamio „Heat“. Šis atvejis minimas kaip svarbiausias sistemos netobulumo pavyzdys.

„Vienintelis konsensusas yra tas, kad mes vieni kitus suprantame ir suprantame, kam iškyla grėsmė, ir kad nieko nėra asmeniško“, – teigė NBA komisaras Davidas Sternas.

Trumpai apie autorių

Chrisas Sheridanas NBA temomis rašo pastaruosius 16 metų. Šiuo metu jis yra vieno didžiausių JAV sporto žiniasklaidos kanalų ESPN apžvalgininkas NBA ir tarptautinio krepšinio temomis.

Atsiliepimus autoriui galima rašyti:

http://twitter.com/CSheridanESPN arba elektroniniu paštu chrissheridannba@gmail.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją