Į pergalę „Nets“ ekipą vedė Jasonas Kiddas. Įžaidėjas atliko 11-tąjį trigubą dublį per karjerą atkrintamosiose varžybose ir pagal šį skaičių susilygino su legendiniu krepšininku Larry Birdu. Dabar jie dalijasi antrąja vieta.

„Kiddas neabejotinai buvo monstras, – po dvikovos oponentą gyrė „Cavaliers“ treneris Mike‘as Brownas. – Jis padarė tai, ką turėtų daryti“.

Kiddas per šias rungtynes pelnė 23 taškus, atliko 14 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 13 kamuolių. Šį sezoną per atkrintamąsias dvikovas trijų kategorijų Kiddo statistikos vidurkiai yra dviženkliai skaičiai. Be to, Kiddas kartas nuo karto sužibėdavo gynyboje ir leido LeBronui Jamesui pelnyti tik 18 taškų – mažiausiai per jo karjerą atkrintamosiose varžybose.

„Nets“ krepšininkai laimėjo dešimtą kartą iš eilės namie ir pabandys šią seriją pratęsti pirmadienį. Pergalė Naujojo Džersio ekipai padėtų išlyginti serijos rezultatą ir viskas prasidėtų iš pradžių.

Šeimininkai vienu metu turėjo 15 taškų pranašumą, tačiau jis ketvirtojo kėlinio pradžioje sumažėjo iki 4 taškų. Vis dėlto tuomet „Nets“ pelnė 8 taškus be atsako ir perėmė iniciatyvą. Tai buvo pirmasis „Cavaliers“ pralaimėjimas po 10 iš eilės laimėtų susitikimų, įskaitant ir reguliariojo sezono pabaigą.

Klivlendo ekipai atstovaujantis Žydrūnas Ilgauskas per 32 minutes pelnė 11 taškų (3/7 dvitaškių, 5/5 baudų) ir atkovojo 8 kamuolius. „Centras“ taip pat atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė ir prarado po kamuolį bei 5 kartus prasižengė.

„Nets“: Jasonas Kiddas 23 (13 atk. kam., 14 rez. perd.), Vince’as Carteris 23, Richardas Jeffersonas 23, Mikki Moore’as 11.

„Cavaliers“: Larry Hughesas 23, LeBronas Jamesas 18 (5/16 metimų, 12 rez. perd.), Drew Goodenas 12, Žydrūnas Ilgauskas 11.

„Spurs“ išsiveržė į priekį serijoje prieš „Suns“

Antrąją pergalę Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Vakarų konferencijos pusfinalyje iškovojo San Antonijaus „Spurs“ ekipa, savo aikštėje 108:101 (25:30, 30:23, 25:19, 28:29) įveikusi Fynikso „Suns“. Serijos rezultatas tapo 2-1 „Spurs“ naudai.

Atkakliose dviejų stipriausių Vakarų konferencijos ekipų grumtynėse netrūko kietos fizinės kovos. Trečiajame kėlinyje Bruce‘as Bowenas keliu pataikė Steve‘ui Nashui į tarpukojį, o po kelių minučių „Spurs“ gynėjui Emanueliui Ginobiliui Shawnas Marionas netyčia užkabino akį ir po ja iškart susidarė didelė kraujosruva.

Tapęs panašus į boksininką, Ginobili trečio kėlinio pabaigoje surinko 10 taškų ir padėjo 1 taško persvarą paversti 8 taškų pranašumu (80:72).

„Akis atrodo labai baisiai. Tačiau tai pagerino jo taiklumą“, – po mačo apie komandos draugo pasirodymą linksmai kalbėjo Timas Duncanas.

Ketvirtajame kėlinyje „Suns“ sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 6 taškų (98:104), tačiau tai buvo viskas, ką jie sugebėjo padaryti.

„Spurs“: Timas Duncanas 33 taškai (19 atkovotų kamuolių), Emanuelis Ginobili 24, Tony Parkeris 16, Bruce’as Bowenas 10.

„Suns“: Shawnas Marionas 26, Amare’as Stoudemire’as 21, Steve’as Nashas 16 (11 rez. perd., 8 atk. kam.), Raja Bellas 12, Borisas Diaw 10.