Onkologine liga sergančiam 45-erių A. Okunskiui Kijeve jau buvo atliktos trys operacijos, išoperuotas auglys, tačiau 214 cm ūgio aukštaūgio gydymo procesą būtina tęsti toliau.

Aleksandro ir Marijanos Okunskių šeimai, auginančiai tris vaikus, svarbi kiekviena finansinė injekcija. Neabejingas susidariusiai situacijai, buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas G. Chižniakas kartu su Ukrainos krepšinio federacija organizuoja specialų aukcioną, kurio metu bandys parduoti dvejus marškinėlius.

Vieni iš jų – „Žalgirio“ – priklausė garsiausiam Lietuvos krepšininkui Arvydui Saboniui, o kiti – „Lietuvos ryto“ – pačiam A. Okunskiui.

Pradinė A. Sabonio marškinėlių kaina – 2000 Ukrainos grivinų (apie 70 eurų), pradinė A. Okunskio marškinėlių kaina – 1500 grivinų (apie 53 eurus).

Lėšos, surinktos aukciono metu, bus skirtos A. Okunskio gydymui.

Abejus marškinėlius 42-ejų metų 216 cm ūgio G. Chižniakas paėmė iš savo asmeninės kolekcijos.

Vienu iš geriausių blokuotų kamuolių meistrų „Žalgirio“ istorijoje iki šiol laikomas G. Chižniakas Kauno komandai atstovavo 2000-2002 metais. LKL čempionu jis tapo 2001-aisiais.

Tuo metu A. Okunskis „Lietuvos rytui“ atstovavo 1999-2000 m. ir 2002-2003 m. sezone. Su sostinės ekipa 2000-aisiais jis tapo LKL čempionu. Po paskutinio savo karjeros etapo Lietuvoje, vidurio puolėjas dar šiek tiek pažaidė Graikijoje, Ukrainoje, o vėliau pasuko į verslą.

Aukciono sąlygas ir būdus, kaip galima aukoti pinigų A. Okunskio gydymui, Ukrainos krepšinio federacija skelbia savo interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)