„Jeigu aš kada nors jį sutiksiu, privalėsiu jam padėkoti už tai, ką jis padarė“, – viešai pareiškė Šiaurės Korėjoje kenkimu valstybei ir šnipinėjimu apkaltintas misionierius.

K. Bae į laisvę kartu su kitu amerikiečiu Matthew Milleriu buvo išleisti 2014-ųjų lapkritį, prabėgus daugiau nei pusmečiui po paskutinės prieštaringai vertintos D. Rodmano kelionės į šią diktatoriškai valdomą Azijos šalį.

„D. Rodmanas savo vizitu padarė neįtikėtiną dalyką – jis atkreipė dėmesį mano situaciją, į Šiaurės Korėjoje kalinamų žmonių situaciją. Aš jam dėkingas būsu visą gyvenimą“, – kalbėjo K. Bae, kurio sulaikymas ir paleidimas pasaulyje sulaukė milžiniško dėmesio.

D. Rodmano atstovas Darrenas Prince'as pasidžiaugė, kad nuo šiol žmonės į jo kliento viešnages Šiaurės Korėjoje žvelgs kitaip ir supras jų tikrąją prasmę.

„Dennisas yra neįtikėtinai laimingas, kad jo kelionės į Šiaurės Korėją kažkam davė naudos. Keturios jo kelionės į šią šalį atvėrė duris taikai ir laimei“, – dėstė jis.

Primename, kad D. Rodmanas, viešėdamas Šiaurės Korėjoje, viešai deklaravo savo draugystę su Kim Jong Unu, kartu puotavo, stebėjo krepšinio varžybas ir diktatoriui netgi dainavo gimtadienio dainelę.

„Jis yra puikus žmogus ir puikus mano draugas“, – kalbėjo D. Rodmanas.

Tąsyk nuo D. Rodmano kelionių į JAV atsiribojo ir JAV, ir NBA lyga, ir buvusių NBA žaidėjų asociaciją, nors dalį veteranų į kelionę buvusi krepšinio žvaigždė pasiėmė kartu su savimi.

Nors pats D. Rodmanas keletą sykių deklaravo, kad į Šiaurės Korėją vyksta su taikos misija, savo skandalingame interviu CNN televizijai tuomet jis nerišliai vapėjo apie K. Bae ir jo poelgį.

„Bae? Jis padarė vieną dalyką... Jeigu tu supranti, ką Kennethas Bae padarė. Tu supranti ką jis padarė šioje šalyje? Ne, ne, ne, tu man pasakyk, tu man pasakyk. Kodėl jis yra laikomas sulaikytas šioje šalyje? Norėčiau šita tema pasikalbėti“, – tuomet gana neriškliai su žurnalistu kalbėjo D. Rodmanas. – Mes čia atvykome su 10 vaikinų. Jie paliko savo šeimas, jie paliko savo prakeiktas šeimas tam, jog padėtų šios šalies sportui. Ar kas nors tai supranta? Kalėdos, Naujieji metai... Ar tu ir apskritai kas nors supranta, kam jie ryžosi?

Viso pasaulio žmonės, aš noriu padaryti vieną dalyką. kai mes grįšime į JAV, turėsime tapti atpirkimo ožiais? Vieną dieną šitos durys atsivers, kadangi mes buvome čia, šie dešimt vaikinų – Dougas Christie, Vinas Bakeris, Kenny Andersonas. “

Skandalingasis D. Rodmano interviu:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)