Rytų konferencijos atkrintamosiose varžybose iš viso rungtyniaus trys ekipos su lietuviais – Klivlendo „Cavaliers“ su Žydrūnu Ilgausku, Indianos „Pacers“ su Šarūnu Jasikevičiumi ir „Bulls“ su Dariumi Songaila. Vakaruose kovas toliau tęs Denverio „Nuggets“, savo gretose turinti Liną Kleizą.

Vienintelė „lietuviška“ ekipa, nepatekusi į atkrintamąsias varžybas – Arvydo Macijausko Naujojo Orleano/Oklahomos „Hornets“, vakaruose žengianti dešimta.

„Bulls“ rungtynėse su „Heat“ jau pirmoje rungtynių dalyje atsilikinėjo 15 taškų, tačiau dvidešimt pirmą gimtadienį šventęs Luolas Dengas prieš didžiąją pertrauką pelnė 17 ir padėjo panaikinti šį deficitą.

Antroje rungtynių dalyje didžiąją dalį laiko ilsėjosi pagrindiniai „Heat“ krepšininkai – Dwyane‘as Wade‘as ir Shaquille‘as O‘Nealas, todėl „Bulls“ toliau didino savo pranašumą ir iškovojo aštuntą pergalę per paskutines 10 rungtynių.

Šis laimėjimas užtikrino Čikagos ekipai mažiausiai aštuntą vietą Rytų konferencijoje. Sėkmingai sužaidę likusias dvejas rungtynes jie gali pakilti net iki penktosios vietos, nes kitos trys ekipos – „Pacers“, Milvokio „Bucks“ ir Vašingtono „Wizards“ taip pat turi po 39 pergales.

Songaila, besigydantis lūžusią pėdą, nerungtyniavo.

„Bulls“: Luolas Dengas 26 (12/17 metimų), Benas Gordonas ir Andresas Nocioni po 18, Kirkas Hinrichas 17 (8 rez perd., 7 atk. kam.).

„Heat“: Antoine‘as Walkeris 22, Shaquille’as O’Nealas 14, Michaelas Doleacas 12, Derekas Andersonas 10.