Baisūs aikštėje buvo abudu Sergio – ir Llullas, ir Rodriguezas. Negali nesistebėti savo akimis matydamas, kad tokio lygio krepšininkai žaisdami vienas prieš vieną gynyboje yra tiesiog bejėgiai.
Jesusas Sanchezas, apžvalgininkas
„Tai buvo viena iš liūdniausių naktų per keletą pastarųjų „Real“ sezonų. Madrido krepšininkai subyrėjo dar pirmoje rungtynių pusėje – praleido 54 taškus: rungtynių baigtis jau buvo nulemta.
Jokio nušvitimo „Real“ padangėje nesimato ir abejotina, ar jis dar gali išryškėti. Tai – tiesiog neatpažįstama ir slogučio krečiama komanda“, – negailestingai konstatuoja Marca.com apžvalgininkas Jesusas Sanchesas.

Analitikas „Real“ skalpuoja tiesiog be gailesčio.

„Liūdna žiūrėti, kai aikštėje šitaip atrodo Europos čempionai. Vis dar čempionai. Baisūs aikštėje buvo abudu Sergio – ir Llullas, ir Rodriguezas. Negali nesistebėti savo akimis matydamas, kad tokio lygio krepšininkai žaisdami vienas prieš vieną gynyboje yra tiesiog bejėgiai. O kai gynybos nėra, ko galima tikėtis puolime? O ir jis panašus į visišką loteriją, be pasitikėjimo svaidant neparuoštus tritaškius metimus“, – rašo ispanas.

„Apskritai, sunku kažką pakomentuoti, kai varžovams leidžiama pataikyti 15 iš 17 pirmųjų savo dvitaškių metimų, o per du kėlinius jie dvitaškius ir toliau meta 80 proc. taiklumu (16 iš 20)? Toks ir rezultatas – oponentai pirmauja 54:29. Balta vėliava buvo iškelta labai anksti“, – konstatuoja Marca.com.

Analitikas pažymi, kad aikštėje neveikė jokie „Real“ trenerio Pablo Laso eksperimentai.

„Po pertraukos priekinėje linijoje bandė kovoti Felipe Reyesas ir Jonas Mačiulis, vėliau – Mačiulis ir Andresas Nocioni, o po to – Willie Hernangomezas ir Jeffrey Tayloras. Tačiau nefunkcionavo niekas, – rašo jis. – Galų gale, teisėjavimas ir vėl nebuvo palankus, tačiau šį kartą tai nėra pasiteisinimas. Žaidėjai buvo nuleidę rankas ir atrodė, kad aikštėje bėgioja nukabinę galvas ir žiūrėdami kažkur žemiau savo bambos. „Real“ praleido 100 taškų ir tai buvo pati blogiausia gynyba iš gynybų, kokias Madrido komanda yra pademonstravusi per keletą pastarųjų metų.“

Kritiką „Real“ adresu žeria ir portalas AS.

„Komanda atrodė visiškai bejėgė ir beginklė. Ekpe Udohas darė ką tik norėjo, žlugdė P. Laso auklėtinius dėjimais, blokais ir žvėriška energija. Nors, pagal visus dėsnius, atsiliekanti komanda – ypač čempionė – turėtų dantimis ir nagais kabintis į varžovus, to neišvydome“, – rašo žurnalistas Ricardo Gonzalezas, – Neužvedė nei įžeidžiančios skanduotės iš turkų sirgalių lūpų, nei P. Laso raginimai.“

„Fenerbahce“ viena koja jau žengė į Finalo ketvertą ir labai abejotina, ar „Real“ sugebėtų atsitiesti. Istoriniai faktai byloja, kad Eurolygos ketvirtfinalyje 0-2 pralaiminti komanda dar nė karto nesugebėjo laimėti serijos. Madridas tikisi herojiškumo žygio ir istorijos perrašymo, tačiau... Belieka tikėtis, kad „Real“ galutinai nenuleis rankų ir pademonstruos, kodėl jau ne vieną sezoną iš eilės yra tarp pajėgiausių klubų visoje Europoje“, – viliasi ispanas.

J. Mačiulis šiose bevilltiškai pralaimėtose rungtynėse pelnė 7 taškus, atkovojo 4 kamuolius, surinko 12 efektyvumo balų ir buvo vienas iš naudingiausių „Real“ žaidėjų.

Tuo metu „Fenerbahce“ gretose „Real“ be gailesčio baudė jau minėtasis amerikietis E. Udohas, surinkęs 18 taškų, atkovojęs 4 kamuolius, blokavęs 2 metimus, išprovokavęs 5 pražangas ir surinkęs 25 naudingumo balus.

Trečiosios serijos iki trijų pergalių rungtynės antradienį, balandžio 19-ąją dieną bus žaidžiamos Madride. Jei „Real“ suklups, tarptautinis klubinis sezonas Europoje bus užbaigtas paskutiniam lietuviui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)