Pirmuosius mačo taškus pelnė Š. Povilionytė (2:0), tačiau šeimininkės nesutriko ir jau netrukus buvo priekyje (7:4). Kėlinio viduryje „Sirenos“ buvo išsiveržusios į priekį šešių taškų skirtumu (14:8), tačiau ketvirčio pabaigoje sėkmingas Dalios Belickaitės žaidimas sumažino atsilikimą iki keturių - 10:14.

Antrą kėlinį dvitaškiu pradėjo S. Daniels (12:14), tačiau kaunietės laimėjo atkarpą 7:0 ir pirmavo 21:12. Likus trim su puse minutės „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda pirmą kartą atsiliko dviženkliu taškų skirtumu - 18:29. Kėlinio pabaigoje keturis taškus iš eilės pelnė D. Belickaitė ir komandos išėjo ilsėtis jas skiriant dešimčiai taškų (25:35).

Trečio kėlinio pradžioje komandos apsikeitė taikliais metimais (27:38), tačiau tada „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda pateko į dar vieną duobę, pralaimėjo atkarpą 0:10 ir komandas jau skyrė dvidešimt vienas taškas - 27:48. Ketvirčio pabaigoje po jaunųjų Vilniaus žaidėjų taškų skirtumas aptirpo iki devyniolikos - 36:55.

Ketvirto kėlinio pradžioje taškus rinko V. Žilinskaitė ir D. Belickaitė. „Kibirkšties-Tichės-IKI“ laimėjo atkarpą 7:0 ir sumažino atsilikimą iki dvylikos taškų - 47:59. Tačiau tai buvo viskas ką pavyko pasiekti sostinės krepšininkėms. Kauno rajono ekipa atstatė septyniolikos taškų persvarą (79:62) ir laimėjo rungtynes.

Viena pagrindinių pralaimėjimo priežasčių - kova po krepšiais. Sostinė ekipa mūšį dėl kamuolių pralaimėjo 29:52.

„Kibirkštis-Tichė-IKI“: D. Belickaitė 15, K. Vengrytė 11, V. Žilinskaitė 9 taškai.

„Sirenos“: Indrė Dudėnaitė ir Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė pelnė po 13 taškų.

„Žaidimas nėra geras, tačiau viskas ištaisoma, dirbsime toliau, - po mačo teigė Vilniaus klubo vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. – Negalima laimėti, kai dvigubai pralaimi kovą po krepšiu. Suteikėme varžovėms daug antrų šansų, o jos puikiai viską išnaudojo.

Labai prastai metėme dvitaškius, neįmanoma laimėti, kai taip atakuoji krepšį. Matau daug geresnių dalykų nei pirmame mače. Klydome mažiau, geriau žaidėme puolime ir gynyboje. Dirbsime toliau ir ruošimės šeštadienio mačui“.

Kitas rungtynes Vilniaus klubas žais šeštadienį namuose su ta pačia Kauno rajono „Sirenų“ komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją