„Energa“ praėjusio Lenkijos čempionato reguliariajame sezone užėmė septintą vietą, o ketvirtfinalyje 0-2 pralaimėjo būsimai čempionei Krokuvos „Wisla Can-Pack“ komandai. Torunės klubas 2009-2010, 2011-2012 ir 2014-2015 metų sezonuose pelnė Lenkijos čempionato bronzos medalius, o 2014-2015 metų sezone dalyvavo Eurolygos varžybose. „Energa“ rungtyniauja prieš dvejus metus atidarytoje ir 6200 žiūrovų talpinančioje Torunės arenoje.

„Labai džiaugiamės, kad atsirado galimybė dalyvauti Baltijos moterų krepšinio lygos čempionate. Tapome savotiškais šios lygos ambasadoriais Lenkijoje. Tikimės, kad ateityje prie BWBL dalyvių prisijungs ir kitos Lenkijos ekipos“, – sakė 2005 metais įkurto „Energa“ klubo direktorė Krystyna Bazinska-Michalowska.

„Šiemet Torunės komanda nedalyvaus jokiame „FIBA - Europe“ rengiamame turnyre, todėl BWBL čempionatas – puiki alternatyva. Žaisdami su kitų šalių komandomis, galėsime daug ko pasimokyti“, – pažymėjo A.Paulauskas.

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos moterų krepšinio trenerių praėjusį sezoną dirbo taip pat Lenkijoje - treniravo Vroclavo „Šlęza“ krepšininkes, su kuriomis iškovojo Lenkijos čempionato bronzos medalius. Vroclavo ekipai atstovavo Sandra Linkevičienė ir Eglė Šulčiūtė. „Šlęza“ pusfinalyje 2-3 nusileido „Wisla Can-Pack“ ekipai, o kovoje dėl trečios vietos 2-0 įveikė Polkovicės MKS krepšininkes.

„Praėjęs sezonas buvo labai sėkmingas - pasipuošėme bronzos medaliais. Tik gaila, kad antrose pusfinalio rungtynėse traumą patyrė ir daugiau nebežaidė S.Linkevičienė. Be jos buvo labai sunku - seriją būsimoms čempionėms „Wisla Can-Pack“ krepšininkėms pralaimėjome 2-3, – sakė A.Paulauskas, kuris Lenkijos klubuose dirbo jau 11 sezonų. – Tik grižęs į Lietuvą, sulaukiau kvietimo treniruoti Torunės komandą. Po pokalbių su gerai pažistamais šio miesto klubo vadovais nusprendžiau ir toliau dirbti Lenkijoje.“

Neseniai Torunės klubas pasirašė sutartį su Lenkijos pilietybę turinčia amerikiete Julie McBride. 33 metų įžaidėja praėjusį sezoną, atstovaudama Bidgoščiaus „Artego“ ekipai, pelnė vidutiniškai po 11,3 taško ir atliko po 6,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Į Lenkiją išvykstu rugpjūčio 1 dieną. Pirmiausia reikės kibti į komandos komplektavimo darbus. Esu įsitikinęs, kad pavyks suburti gerą komandą. Svarstome ir Lietuvos krepšininkių kandidatūras, bet dabar dar negaliu pasakyti, ar jų bus mūsų komandoje ateinantį sezoną. Kol kas didelių uždavinių komandai nekeliama, bet, įpusėjus sezonui, viskas gali pasikeisti. Pagrindinis klubo siekis - po dvejų-trejų metų turėti labai stiprią komandą“, – sakė A.Paulauskas, kuris daugiau nei dešimt metų atidavė Lietuvos moterų krepšinio rinktinei.

23-iasis atvirasis BWBL čempionatas prasidės rugsėjo pabaigoje, o jo įžanga taps rugsėjo 15-18 dienomis Druskininkuose lygos organizuojams pirmasis tarptautinis pasaulio čempionės Jūratės Daktaraitės ir dukart olimpinės, pasaulio bei triskart Europos čempionės Angelės Rupšienės moterų krepšinio turnyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją