25-erių Australijos rinktinės narys užaugo gimtajame Brisbano mieste, kuriame lankė vietos vidurinę mokyklą. Anot paties krepšininko, augant, svajones apie įvairias profesijas į šalį nustūmė didžiulis noras žaisti krepšinį.

„Mintys apie svajonių darbą keisdavosi kasmet – tai norėjau būti gaisrininku, daktaru, advokatu, tačiau ilgainiui pradėjau svajoti tik apie krepšininko profesiją“, - teigė B. Motumas.

Australas prisipažino – mokykloje mokėsi neblogai, o direktoriaus kabineto durų už blogą elgesį nevarstė. Krepšininkas nebuvo įsivėlęs ir į muštynes.

Atrodo, jog B. Motumas buvo tiesiog pavyzdinis moksleivis ir net nepraleidinėjo pamokų, tačiau žalgirietis vis tik prisipažino – kartas nuo karto praleisdavo pamokas, kad galėtų namuose pasižiūrėti lemiamas sezono kovas stipriausioje planetos krepšinio lygoje NBA.

„Tėvai liepdavo nepraleidinėti pamokų, bet mokydamasis vidurinėje mokykloje parašydavau mokytojams pateisinimą, kad turiu apsilankyti pas odontologą, paduodavau lapelį mokytojai, o pats sėsdavau į autobusą ir keliaudavau žiūrėti NBA atkrintamųjų varžybų dvikovų namuose. Taip darydavau 2-3 kartus per savaitę“, - ne tokį ir pavyzdingą elgesį mokyklos laikais atskleidė 208 cm ūgio žaidėjas.

Krepšininkas papasakojo ir apie mokyklos laikų uniformas, kurios lietuviams atrodytų kiek neįprastai.

„Turėjome dėvėti uniformas pradinėje mokykloje ir po to vidurinėje mokykloje. Tai buvo mėlyni marškiniai, pilki šortai su diržu ir ilgos kojines su juodais batais“, - pasakojo B.Motumas, paaiškinęs, kad tokios uniformos yra daugiau nei įprastos visoje Australijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)