Įspūdingas renginys, vienijantis geriausius LKL krepšininkus ir trenerius, į Vilnių grįžo po aštuonerių metų pertraukos.

Šventės metu krepšinio fanai išvydo BEKO-LKL „Snaiperio“, „Oro karaliaus“ ir „Trenerių karavano“ konkursus, „Visų žvaigždžių“ rungtynes, tikrą muzikos ir šviesų šou bei elektroninių šokių asų iš Ukrainos „Light Balance“ pasirodymą.

BEKO-LKL „Žvaigždžių dieną“ vedė Justinas Jankevičius ir Justė Zinkevičiūtė, o jiems padėjo emocingasis sporto komentatorius Tomas Langvinis. Žiūrovus savo muzika išjudinti mėgino „G&G Sindikatas“.

LKL „Snaiperio“ konkursas

Pastaruosius dvejus metus taikliausio LKL žaidėjo titulą iškovojęs Marius Runkauskas dabar karjerą tęsia Rumunijoje, tad šiemet jo ginti negalėjo.

Naująją LKL „Snaipere“ daug kam netikėtai tapo LMKL ekipos Marijampolės „Sūduvos“ atstovė Ela Briedytė, puikiai mėčiusi visuose etapuose (pirmame – 19, pusfinalyje – 25, o finale – 21) ir nugalėjusi 12-a konkurentų. Aršiausiai jai priešinęsis Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas Mantas Kazonas finale neatlaikė įtampos ir žiūrovų švilpimo bei surinko 16 taškų.

E. Briedytei atiteko skrydis į Jungtinių Arabų Emyratų sostinę Abu Dabį.

Laimėjusi konkursą snaiperė prisipažino, kad 25 taškai – jos asmeninis rekordas. Jis – tik dviem taškais prastesnis už visų laikų LKL rekordą, priklausantį Andriui Šležui (27 taškai). Tiesa, E. Briedytė, skirtingai nuo kitų dalyvių, mėtė vienu dydžiu mažesniais kamuoliais – tokiais žaidžiama LMKL.

E. Briedytė: duok Dieve, kad visi sužinotų apie tą moterų krepšinį

Žiūrovų simpatijas „Siemens“ arenoje užkariavusi E. Briedytė sulaukė palaikomųjų šūksnių „Ela“.

„Tikrai nesitikėjau laimėti, važiavau čia kaip į šou, net nesiruošiau tam, nes neturėjau kada – mūsų laukia antros LMKL pusfinalio rungtynės“, – po titulo atsiėmimo kalbėjo E. Briedytė.

Ji net šešis kartus yra triumfavusi LMKL „Snaiperės“ konkurse. Paprašyta palyginti su kuo lengviau varžytis, Ela patvirtino, kad su moterimis:

„Moterys žaidžia ne tokiose didelėse arenose, nepritraukia tiek žmonių, todėl manau, kad su jomis lengviau“.

Nepaisant įspūdingo pasirodymo E. Briedytė išliko kukli ir tvirtino, kad tokie konkursai – sėkmės dalykas, kuriuose laimi tie, kuriems pasitaiko geresnė diena arba tie, kurie susitvarko su jauduliu.

Snaiperė vylėsi, kad toks jos pasirodymas prisidės prie moterų krepšinio populiarinimo.

„Duok Dieve, kad visi sužinotų apie tą moterų krepšinį ir pritrauktume daugiau sirgalių“, – sakė naujoji LKL snaiperė.

Pirmasis etapas:

Arvydas Gydra („Mažeikiai“) 16

Roderickas Camphoras („Nevėžis“) 13

Vidmantas Sragauskis („Prienai“) 15

Mantas Kazonas („Lietkabelis“) 23

Rokas Giedraitis („Šiauliai“) 18 (24 sek. – 6)

Rokas Ūzas („Dzūkija“) 10

Benjaminas Brustas („Pieno žvaigždės“) 11

Nikita Barinovas („Juventus“) 10

Billy Baronas („Lietuvos rytas“) 15

Justas Sinica („Neptūnas“) 12

Jamesas Andersonas („Žalgiris“) 18 (24 sek. – 4).

Adas Juškevičius („Lietuvos rytas“) 20

Šešiskart LMKL „Snaiperė“ Ela Briedytė (LMKL, „Sūduva) 19.

Pusfinalis:

Rokas Giedraitis („Šiauliai“) 16 (24 sek. – 5)

Mantas Kazonas („Lietkabelis“) 16 (24 sek. – 9)

Adas Juškevičius („Lietuvos rytas“) 10

Ela Briedytė (LMKL, „Sūduva) 25.

Finalas

Mantas Kazonas („Lietkabelis“) 16

Ela Briedytė (LMKL, „Sūduva) 21.

„Visų žvaigždžių“ rungtynės

Jas laimėjo „Amžinų priešininkų“ komanda, sudaryta iš Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų, 105:95 (35:30, 34:32, 21:22, 15:11) nugalėjusi kitų LKL klubų rinktinę.

Naudingiausiu mačo žaidėju pripažintas 25-tąjį gimtadienį švenčiantis Travisas Leslie, kuris pelnė 28 taškus (7/9 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 2/2 baudos) ir buvo ne tik rezultatyviausias, bet ir, ko gero, efektingiausias, dvikovos dalyvis.

„Amžini priešininkai“: Travisas Leslie 28, Gediminas Orelikas 13, Edgaras Ulanovas ir Adas Juškevičius po 11, Jamesas Andersonas 10, Antanas Kavaliauskas 9, Paulius Jankūnas 8, Lukas Lekavičius 6, Artūras Milaknis 5, Andrius Šležas 4 taškai. Kšyštofas Lavrinovičius ir Grigorijus Chižniakas (po 11 min.) taškų nepelnė.

„LKL rinktinė“: Deividas Gailius 17, Rashaunas Broadusas 15, Alexanderis Oriakhi 12, Rokas Giedraitis, Julius Jucikas ir Michaelas Dixonas po 9, Arvydas Šikšnius 6, Martynas Mažeika ir Mindaugas Žukauskas po 5, Rolandas Matulis 4, Evaldas Žabas ir Martynas Pauliukėnas po 2 taškus.

„Trenerių karavano“ konkursas

Dalyviai: Aloyzas Rudys („Mažeikiai“), Mindaugas Budzinauskas („Nevėžis“), Tadas Stankevičius („Prienai“), Gintaras Kadžiulis („Lietkabelis“), Gediminas Petrauskas („Šiauliai“), Tomas Pačėsas („Dzūkija“), Mantas Šernius („Pieno žvaigždės“), Žydrūnas Urbonas („Juventus“), Kazys Maksvytis („Neptūnas“), Marcelo Nicola („Lietuvos rytas“), Evaldas Beržininkaitis („Žalgiris“), Jurgita Štreimikytė-Virbickienė (LMKL, „Kibirkštis-Viči“).

Finalą pasiekė Gintaras Kadžiulis ir Mindaugas Budzinauskas, o pergalę jame šventė „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris. Jam atiteko 1500 eurų.

Žaidimo taisyklės – labai paprastos: dalyviai išsirikiuoja vienas paskui kitą į vieną eilę prie dviejų krepšių po šešis. Vienai grupei skiriami du krepšinio kamuoliai. Pralaimi žaidėjas, kuris nesugeba pataikyti į krepšį iki to laiko, kol į krepšį pataiko po jo metantis žaidėjas. Nugalėtoju tampa paskutinis išlikęs.

BEKO-LKL „Oro karaliaus“ konkursas

„Oro karaliaus“ konkursas tapo tikra visos BEKO-LKL „Žvaigždžių dienos“ puošmena, nes jo finale susigrūmė vienas kito verti varžovai – daugkartinis panašių konkursų nugalėtojas latvis Kristapas Dargaisas ir praėjusių metų čempionas Travisas Leslie.

Kova buvo tokia įtempta, kad prieš paskutinį T. Leslie dėjimą jį tenkino tik maksimalus balų skaičius (50), nes kitu atveju pergalę būtų pasiglemžęs Latvijos atstovas.


„Lietuvos ryto“ narys nusprendė improvizuoti ir po krepšiu atsivedė 216 cm ūgio Grigorijų Chižniaką. Ilgai ruošęsis ir iš toli įsibėgėjęs amerikietis galiausiai viską atliko nepriekaištingai ir atliko galingą dėjimą per Ukrainos milžiną, pelniusį jam visus 50 taškų.

Verta pastebėti, kad prieš tai, T. Leslie pageidavimu, į salę įriedėjo juodas automobilis, per kurį jis peršokęs uždirbo 48 taškus.

Dėjimų konkurso komisiją sudarė penki nariai: Jonas Kazlauskas, Valdemaras Chomičius, Jamesas Andersonas, Audra Ginelevičienė ir Gintaras Nenartavičius.

Pirmasis etapas

Šarūnas Beniušis (NKL, Šalių „Zanavykas“) 73 (38 + 35)

Kristapas Dargaisas („Valmiera“) 97 (48 + 49)

Marcusas Monroe (Kėdainių „Nevėžis“) 81 (46 + 35)

Jeffery Allenas („Šiauliai“) 26 (26 + 0)

Travisas Leslie („Lietuvos rytas“) 90 (49 + 41)

Tomas Dimša („Žalgiris“) 53 (36 + 17).

Finalas

Kristapas Dargaisas („Valmiera“) 145 (50 + 45 + 50)

Travisas Leslie („Lietuvos rytas“) 146 (48 + 48 + 50).

BEKO-LKL „Oro karaliaus“ konkursas vyko dviem etapais: pirmajame visi krepšininkai atliko po du dėjimus, o į finalą pateko du geriausiai pasirodę. Finale dalyviai atliko po tris dėjimus. Visi jie įgyvendinti savo sumanymui turėjo po 60 sekundžių.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!