Australai nuo finalo pradžios išsiveržė į priekį 12:2 ir dominavę visas rungtynes iškovojo pelnytą pergalę. 2010–2012 metais Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius vilkėjęs Bradas Newley nugalėtojams pelnė 18 taškų, Danielis Kickertas pridėjo 14, Mitchas Creekas – 12.

Azijos čempionato naudingiausiu žaidėju (MVP) paskelbtas Irano rinktinės lyderis Hamedas Haddadi. Į simbolinį penketuką be jo pateko jo tautietis Mohammadas Jamshidi, Shae Ili iš Naujosios Zelandijos, Oh Sekeunas iš Korėjos ir libanietis Fadi El Khatibas. Pastarasis iškilmingai baigė karjerą nacionalinėje ekipoje.

Dvikovą dėl pirmenybių bronzos laimėjo Korėjos rinktinė. Ji mažajame finale šeštadienį 79:56 įveikė Naująją Zelandiją.

R. Butauto treniruojama Libano nacionalinė ekipa ketvirtfinalyje 70:80 nusileido Iranui, turnyre dėl 5–8 vietų iš pradžių 106:87 nugalėjo Filipinus, o dvikovoje dėl 5-os vietos 78:79 buvo priversta pripažinti 2019-ų metų pasaulio čempionato šeimininkės Kinijos pranašumą.

Galutinė FIBA Azijos čempionato rikiuotė:

1. Australija
2. Iranas
3. Korėja
4. Naujoji Zelandija
5. Kinija
6. Libanas
7. Filipinai
8. Jordanija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)