Šį atrankos ciklą vyriausiojo trenerio poste pabaigs Vilniaus „Kibirkšties“ trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, nes naujasis moterų rinktinės treneris Mantas Šernius vadovauja vienam stipriausių Kinijos moterų klubui – Tajuano-Šansi „Flame“. Pasak Jurgitos, ji pasitiki jaunomis žaidėjomis ir būtent dabar yra puiki proga suteikti joms šansą pajausti rinktinės dvasią ir parodyti save.

„Daug merginų čia yra pirmą kartą ir joms yra pirmas toks iššūkis, bet jos yra pasiruošę ir aš tikiu jomis. Nors šios rungtynės ir nieko nelemia, bet kiekvienai krepšininkei jos yra reikšmingos. Aš tikiu, kad jos atiduos visas jėgas, o koks bus rezultatas – pamatysime. Jaunos žaidėjos jaučia įtampa, tačiau čia jau yra mano darbas tą įtampą sumažinti. Bet tai natūralus procesas.

Mantas Šernius man paliko visišką laisvę vadovauti komandai, jis manimi pasitiki. Tačiau naudojame labai daug jo derinių, nes daug žaidėjų žaidė jo vadovaujamoje komandoje“, – teigė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Pakilios nuotaikos prieš rungtynes buvo ir aukštaūgė Eglė Šikšniūtė.

„Mažas sąmyšis buvo, nes daug naujų žaidėjų, tačiau neturime didelės psichologinės įtampos. Turime iškeltus tikslus, užduotis, sieksime juos įgyvendinti, nes tai bus puiki pamoka ateičiai“, – teigė aukštaūgė.

Pirmąją tarpusavio dvikovą praėjusiais metais Kėdainiuose laimėjo varžovės – 64:73. Šiame susitikime Santa Okockytė pelnė 8 taškus, atkovojo 3 atšokusius kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Prieš artėjančią dvikovą rinktinės senbuvė džiaugėsi netikėtai užgriuvusia atsakomybe ant savo pečių.

„Nuotaikos geros, darysime viską, ką geriausiai mokame, o rezultatas parodys. Aišku sunku, nes turėjome mažai laiko susižaisti, bet pamažu jau pajaučiame viena kitą. Taip pat įdomus jausmas, nes esu viena vyriausių komandoje ir dabar jau aš turiu kitoms patarti, parodyti ir pasakyti pastabas. Keista, tačiau malonu“, – pasakojo Santa Okockytė.

Viena iš rinktinės debiutančių, Rasa Knyzaitė, neslėpė jaudulio, tačiau teigė, kad darys viską, jog ekipa atrankos ciklą pabaigtų teigiama nata.

„Įspūdžiai labai geri, esu čia pirmą kartą ir labai didelė garbė čia būti. Kolektyvas labai gerai priėmė ir jaučiuosi gerai. Aišku yra jauduliukas, bet stengiuosi to nesureikšminti, važiuosime kautis“, – teigė rinktinės debiutantė.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės krepšininkių sąrašas, kurios vyks į Slovėniją:

GABIJA MEŠKONYTĖ Vilniaus „Kibirkštis“
LAURA JUŠKAITĖ Vilniaus „Kibirkštis“
DAUGILĖ ŠARAUSKAITĖ Vilniaus „Kibirkštis“
NERINGA SKADAITĖ Marijampolės „Sūduva“
LAURA SVARYTĖ Marijampolės „Sūduva“
RASA KNYZAITĖ Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“
JUSTINA MATUZONYTĖ Klaipėdos „Fortūna“
SANTA OKOCKYTĖ Umea „Udominate Baskte“, Švedija
MONIKA GRIGALAUSKYTĖ Gdynės „Gdynia basket“, Lenkija
GIEDRĖ PAUGAITĖ Rygos „TTT Ryga“ , Latvija
KRISTĖ DRUSKYTĖ Liepajos „Vega 1 Liepaja“, Latvija
EGLĖ ŠIKŠNIŪTĖ Pecs „Peac-Pecs“, Vengrija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)