Didžiausią nuostabą tarptautinėje arenoje sukėlė suomiams įteiktas bilietas. Tačiau šį FIBA sprendimą galima paaiškinti puikiu Suomijos krepšininkų pasirodymų 2013 metais vykusiame Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje.

Jame Skandinavijos komanda pirmame etape nugalėjo turkus, švedus, rusus ir graikus bei pralaimėję tik italams grupėje užėmė antrą vietą.

Antrame etape suomiai įveikė slovėnus, nusileido kroatams ir ispanams bei užėmę penktą vietą bendroje įskaitoje liko garbingoje devintoje vietoje.

Paraiškas dalyvauti kovoje dėl kelialapių iki 2013 spalio 30 dienos pateikė 15 rinktinių: Bosnija ir Hercegovina, Brazilija, Kanada, Kinija, Suomija, Vokietija, Graikija, Izraelis, Italija, Nigerija, Lenkija, Kataras, Rusija, Turkija ir Venesuela.

Komisija nagrinėjo tik 11 komandų kandidačių paraiškas, nes italai, vokiečiai, rusai ir kinai nusprendė dėl vardinio kvietimo nekovoti.

Burtų traukimo ceremonija, suskirstysianti 24 komandas į keturis pogrupius, vyks vasario 3 dieną.

Pasaulio krepšinio čempionatas Ispanijoje startuos rugpjūčio 30 ir truks iki rugsėjo 14 dienos. Pirmasis varžybų etapas vyks Bilbao, Gran Kanarijos, Granados ir Sevilijos miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)