Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje "Žalgirio" komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika liūdėjo, kad nuvylė gausiai susirinkusius žiūrovus ir pripažino savo klaidas.

"Blogai, jog pirmą kartą pralaimėjome Kaune. Apmaudu, kad nuvylėme karštai palaikiusius žiūrovus - jie buvo didelė jėga. Vyrai iš pradžių viršijo mano lūkesčius, bet gaila, kad neapskaičiavome jėgų iki pat galo", - pergyveno A.Sireika. - "Manau, kad trečiojo kėlinuko antroje pusėje blogai paskirstėme žaidėjus ir niekaip negalėjome užpulti. Italai pajuto, kad skirtumas mažėja ir pradėjo pataikyti viską iš toli. Taip dažniausiai būna, jog fortūna atsisuka į pralaiminčių pusę. Per pirmą rungtynių pusę jie pataikė du tritaškius, per antrą - 11 (8 ir 10 per ketvirtą kėlinį - BNS). Liūdna", - pagrindinę pralaimėjimo priežastį nurodė A.Sireika.

"Žalgirio" treneris prisipažino, kad komanda neturėjo išsimušti iš ritmo, kuriuo sekėsi. Visi rungtynėms buvo nusiteikę gerai, bet galiausiai pritrūko jėgų ir žaidėjai nesusitvarkė su varžovais. Trenerio nuomone anksčiau reikėjo daryti keitimus, kad pagrindiniai žaidėjai būtų šviežesni susitikimo pabaigoje.

"Nemanau, kad ši pergalė labai įtakos tolimesniems komandos rezultatams. Džiaugiuosi, kad komandoje gera atmosfera, jokių pykčių ar nepasitenkinimo. Visiems apmaudu, kaip ir man. Reikia dar labiau susistyguoti ir antrajame etape užimti antrą vietą", - optimizmo nestokojo A.Sireika.

"Climamio" komandos vyriausiasis treneris Jasminas Repeša pripažino, kad šios rungtynės nebuvo labai svarbios, nes abi ekipos jau anksčiau užsitikrino vietą TOP-16 turnyre.

"Tačiau mums pergalė buvo svarbi, nes turime jauną komandą ir kiekviena pergalė mus daro nugalėtojais. Todėl kovėmės visas 40 minučių ir stengėmės nugalėti. Prastai pradėjome rungtynes ir prastai atakavome pirmą rungtynių pusę. Su tokiu žaidimu nebuvo įmanoma laimėti prieš "Žalgirį", - kalbėjo kroatas. - "Prastai kovojome dėl atšokusių kamuolių ir prastai pataikėme iš toli. Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme be Kiwane Garriso, dėl to, kad dar prieš rungtynes buvau nusprendęs leisti jam pailsėti. Tačiau, kai įleidau jį į aikštę, viskas susitvarkė tiek puolime, tiek gynyboje. Taip pat pasiteisino taktika, kai aikštėje buvo trys maži žaidėjai - pataikėme iš toli ir sugebėjome iškovoti pergalę", - apie susitikimą kalbėjo J.Repeša.

Baigdamas "Climamio" treneris dar kartą prisipažino, jog nebuvo patenkintas žaidimo kokybe pirmoje rungtynių pusėje, tačiau liko patenkintas, jog pavyko panaikinti 17 taškų atsilikimą ir iškovoti pergalę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją