Išgyvenę tragišką sezoną šiauliečiai stojasi ant kojų, o versti naują klubo puslapį jiems padės Antanas Sireika. 61-erių metų specialistas niekada neslėpė šiltų jausmų gimtojo miesto komandai, o šiai atsidūrus sudėtingoje situacijoje strategas nedelsdamas sugrįžo padėti.

„Namai yra namai, – apie grįžimą dirbti į gimtąjį Šiaulių miestą kalbėjo Sireika. – Man skaudu, kad mano gimta komanda praėjusį sezoną buvo paskutinė, tai buvo blogiausias visų laikų rezultatas. Sprendimą grįžti lėmė daug detalių.“

Artėjantį sezoną norėdama žaisti Lietuvos krepšinio lygoje „Šiaulių“ ekipa privalo praeiti licencijavimą, tačiau dėl to klubo vadovai yra nusiteikę pozityviai. Lyga ištirs klubo situaciją bei priims sprendimą dėl jo dalyvavimo artėjančiame sezone.

Didelio biudžeto neplanuojanti Šiaulių miesto komanda ruošiasi daugiau remtis jaunais krepšininkais, kurie aikštėje nestokotų noro bei energijos.

„Norime jaunos ir ambicingos komandos, – sakė Sireika. – Kad jaunieji krepšininkai norėtų pasirodyti, kovotų ir stengtųsi. Norėtų tapti gerais profesionalais, kaip kad pavyzdžiui klube žaidę Mindaugas Žukauskas ar Mindaugas Kuzminskas. Jie turėtų būti pavyzdys. Man malonu matyti, kai žaidėjas gerai užsirekomenduoja ir kyla karjeros laiptais.“

– Ar sprendimas grįžti į „Šiaulius“ buvo sudėtingas?

– Esu pastovus žmogus, man permainos nelabai patinka. Man patinka improvizuoti aikštelėje ir duoti varžovams kažkokių naujovių, tačiau permainų gyvenime – nesinori. Visgi komanda atsidūrė sunkioje situacijoje ir reikia jai padėti.

– Ar tiesa, kad atsisakėte pelningesnio „Juventus“ pasiūlymo?

– Negaliu taip sakyti, nes su Utenos komanda derybų nebuvome pradėję.

– Kokie yra Šiaulių klubo tikslai kitam sezonui?

– Komandos neprikelsi per sezoną, tai kelerių metų planas. Noriu, kad komanda būtų jauna ir ambicinga, kad jos branduolys augtų, o žiūrovai džiaugtųsi dėl simpatiško krepšinio ir pergalių.

– Ar prasidėjo komplektacijos darbai?

– Taip. Komandoje turėtų likti kai kurie žaidėjai iš praėjusio sezono, o branduolį sudarytų jaunimas.

– Dvejus metus dirbote Utenoje, kaip įvertintumėte šį laiką?

– Kaip aš dirbau tegul vertina kiti. Utenoje aš jaučiausi gerai, buvo labai šilti santykiai tiek su vadovais, tiek su žaidėjais ar žiūrovais. Labai šilti atsiminimai, atrodo, kad aplink vien geri žmonės. Utenoje buvo tikrai ypatinga atmosfera.

– Ar Utenoje pasiekėte visus užsibrėžtus tikslus?

– Taip. Praėjusiame sezone turėjome tikslą patekti į penketuką ir jį įvykdėme. Čempionų lygoje norėjome išeiti iš grupės, tą irgi padarėme. KMT iškovojome trečiąją vietą, tad rezultatai geri.

– Ar grįždamas į Šiaulius po truputį mąstote ir apie karjeros pabaigą?

– Ne. Noriu atgaivinti Šiaulių krepšinį, to nori ir kiti žmonės. Reikia sugrąžinti komandai prarastas pozicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)