Principinis mūšis

Nuo pat pirmų rungtynių minučių varžovai spruko į priekį ir po pirmojo kėlinio pirmavo jau 23:14. Lietuvų gretose nesulaikomas buvo naudingiausias pirmojo diviziono žaidėjas Aušridas Petraitis, tačiau jam vis nepavykdavo surasti pagalbos iš komandos draugų. Įpusėjus antram ketvirčiui komandas skyrė net 15 taškų (23:38), tačiau lietuviai surengė „mini“ spurtą ir komandos ilsėtis išėjo esant vos šešių taškų skirtumui – 39:45.

Po ilgosios pertraukos žaidimas ir toliau vyko taškas į tašką, bet šeimininkai nuolat pirmavo. Vis dėlto antroje trečio kėlinio pusėje „Spinners“ krepšininkai, vedami jaunojo Anglijos krepšinio talento Kyle'o Carey, sugebėjo vėl atitolti. Po trijų kėlinių komandas ir skyrė 13 taškų – 54:67.

Lemiamame ketvirtyje mūsiškiai sugebėjo spurtuoti ir vėl pavojingai priartėti prie varžovų. Tačiau prastas pataikymas nuo baudų metimo linijos ir dar prastesnis iš trijų taškų zonos lėmė, kad varžovai sugebėjo atlaikyti spurtą ir iškovoti pergalę prieš turnyro lentelės kaimynus.

„Lituanica“ gretose pasakiškas rungtynes sužaidė Aušridas Petraitis. Jis ne tik pelnė 35 taškus, bet ir atkovojo 18 kamuolių bei surinko 44 naudingumo balus. Edvinas Vaupšas pridėjo 14 taškų ir 10 kamuolių, o Lukas Volskis – 9 taškus.

Nepateisino favoritų vardų

Nors lietuviai ir buvo laikomi aiškūs šios dvikovos favoritais, tačiau daugiausiai Anglijos jaunaisiais talentais besiremianti „Crusaders“ ekipa sugebėjo iškovoti pergalę, o ją lėmė metimas paskutinę sekundę.

Rungtynes komandos pradėjo apsikeisdamos taikliais metimais ir nei vienai pernelyg nesisekė atitolti. Vis dėlto po pirmųjų dešimties minučių priekyje buvo šeimininkai iš Kento – 20:18. Antrame kėlinyje svečiai iš Londono bandė priartėti, tačiau į kiekvieną bandymą spurtuoti buvo atsakoma tuo pačiu. Pirmoji rungtynių pusė baigėsi 38:32 pirmaujant „Crusaders“ krepšininkams.

Po ilgosios pertraukos varžovai ir toliau sėkmingai tvarkėsi su naudingiausiu pirmojo diviziono krepšininku Aušridu Petraičiu. Jis per visas rungtynes sugebėjo pelnyti vos 15 taškų ir buvo labai toli nuo savo vidurkio. Tiesa, jį pavaduoti sugebėjo Juliaus Visocko bei Tomo Grybausko tritaškiai ir svečiai po trijų kėlinių sugebėjo išlyginti rezultatą – 57:57.

Paskutinis kėlinys buvo įtemptas, bet lietuvaičiams pagaliau buvo pavykę išsiveržti į priekį. Ir kai jau atrodė, kad bus iškovota pergalė, sekė grubi klaida, o negana to, esant lygiam rezultatui, varžovų žaidėjas Rj Eytie-Rockas pataikė pergalingą metimą.

18 taškų „Lituanica“ komandai pelnė Julius Visockas, 16 – Tomas Grybauskas, 15 – Aušridas Petraitis.

Ateinantį šeštadienį komanda vyksta į Worthingą, kur žais prieš vietos „Thunders“ krepšininkus, o sekmadienį namuose priims tuos pačius Kent „Crusaders“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)