„Tai yra bet kurio žaidėjo svajonė. Tačiau rinktinė ir be manęs sugebėjo laimėti bronzos medalius, todėl galbūt treneris nori olimpiadoje žaisti su tais pačiais krepšininkais. Taigi čia viskas priklauso ne tik nuo manęs“, – į ateitį žvelgė A. Macijauskas.

Vasarą gydęsis Achilo sausgyslės traumą ir savarankiškai rengęsis naujam sezonui, A. Macijauskas praleido Europos krepšinio čempionatą Ispanijoje, kuriame Lietuvos rinktinė iškovojo bronzos medalius.

Anot krepšininko, jis nė neįsivaizdavo, kad traumos gydymas gali būti toks skausmingas psichologiškai.

„Atrodo, kad supranti traumuotą žaidėją, kuris negali žaisti, tačiau iš tikro, kol pats nepatiri traumos, negali suprasti, kas dedasi traumuoto žaidėjo viduje, – atviravo A. Macijauskas. – Praėję metai man buvo labai labai sunkūs. Fiziškai tai nebuvo sunku – trauma, operacija ir reabilitacija. Tačiau psichologine prasme buvo labai sunku. Vis dėlto kartais reikia būti stipriam, kad sugrįžtumei ir tęstumei tai, ką labiausiai mėgsti“.

„Olympiakos“ snaiperis sakė sunkiai dirbęs visą vasarą tam, kad sugrįžtų geresnis, nei bet kada anksčiau. Jis dabar nebejaučia skausmo kojose ir tikisi pamiršti traumą.

Kalbėdamas apie naują sezoną, A. Macijauskas pripažino, kad jo komandai dar trūksta susižaidimo.

„Turime labai daug naujų žaidėjų, todėl reikia laiko, kad susižaistume. Tačiau aš manau, kad esame stipresni nei pernai. Sezonas dar tik prasidėjo ir visi suprantame, kad svarbiausios rungtynės bus kovo ir balandžio mėnesiais“, – sakė A. Macijauskas.

27 metų krepšininkas sakė sekąs buvusios savo komandos – Vilniaus „Lietuvos ryto“ - pasirodymus ir džiaugiasi, kad sezoną vilniečiai pradėjo sėkmingai.

„Kai tik galiu, pasižiūriu jų rungtynių statistikas, pasikalbu su draugais iš tos komandos. Visi laimingi ir aš patenkintas. Manau, kad jeigu taip ir toliau žais, jie turi puikias galimybes pasiekti TOP-16 etapą ar netgi daugiau”, – mano A. Macijauskas.

Praėjusį savaitgalį „Olympiakos“ Graikijos lygoje kovėsi su Atėnų „Panathinaikos“, kuriame rungtyniauja Šarūnas Jasikevičius. Prieš mačą abu lietuviai kalbėjosi, todėl paskui Graikijos žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie besibičiuliaujančius mirtinų oponentų žaidėjus.

A. Macijauskas pripažįsta, kad toks bendravimas gali sukelti problemų.

„Mes nenorime patekti į bėdą, – sakė A. Macijauskas. – Tačiau lygiai taip pat ne pernelyg turime daug laiko. Nors esame geri draugai, tačiau su Šarūnu daugiausia kalbamės telefonu. Tarp rungtynių ir kelionių nelabai lieka laiko kažkur susitikti“.