Ketvirtadienio vakaro Eurolygos rungtynėse „Unicaja“ baltą rankšluostį išmetė labai anksti. Jei iki ilgosios petraukos ispanai dar sugebėjo lygiai kovoti su „Lokomotiv“ ekipa ir po penkių iš eilės M. Kuzminsko taškų pirmojo kėlinio pabaigoje buvo įgiję rekordinę – 6 taškų persvarą (16:10) – antroje mačo pusėje rusai perėmė iniciatyvą. „Lokomotiv“ nutolo, o prieš ketvirtąjį kėlinį J. Plaza galutinai kapituliavo – ant suolo pasodino rezultatyviausiai žaidusį ir 16 taškų pelniusį lietuvį.

Ir tai – jau ne pirmas kartas, kai 26-erių M. Kuzminskas rungtynių pabaigą liūdnu žvilgsniu stebi nuo atsarginių suolo, o „Unicaja“ žaidimas toliau byra nieko pakeisti negalinčio puolėjo akyse.

Pralaimėjimas 64:82 Malagoje buvo priimtas labai jautriai – nusivylę „Unicaja“ sirgaliai areną ėmė palikti mačui dar nepasibaigus, o likusieji joje J. Plazą ir į rūbinę žingsniuojančius jo auklėtinius netgi išlydėjo švilpimu, taip protestuodami prieš vaizdą, kurį mato aikštėje.

„Vaizdas liūdnas ir apgailėtinas, o įvykius aikštėje sunku ir apibendrinti, ir aprašyti. Viskas virsta griuvėsiais. Po puikaus starto Eurolygoje ir Ispanijos taurėje, vėliau „Unicaja“ sugebėjo nepatekti į Karaliaus taurę. Dabar panašu, kad pasirodymas greitai bus baigtas ir TOP-16 etape. Todėl nieko keisto, kad arenoje skambėjo „vėjo garsas“ – publikos švilpimas“, – žodžių į vatą nevyniojo Malagos klubo pasirodymus nuolat nušviečiantis „Opinion de Malaga“ portalas.

Nusivylimo po rungtynių neslėpė ir pats M. Kuzminskas.

„Buvome minkšti, blankūs. Nors turėjome pranašumą, neklausėme trenerio nurodymų, nevykdėme plano. Rezultatas yra baisus. Varžovai pataikė 16 tritaškių, mes nesugebėjome sustabdyti jų gynėjų, kontratakų. Viskas buvo blogai“, – konstatavo lietuvis.

Tuo metu J. Plaza gerokai pyktelėjo dėl publikos švilpimo ir ėmė vardinti pasiteisinimus, nulėmusius visišką komandos krachą.

„Manau, kad M. Kuzminskas gerai paaiškino, kas mums šiandien atsitiko. O publika gali švilpti ir tai yra logiška, kadangi ne vieną sezoną mes demonstravome visiškai kitą veidą, nei jis matomas dabar. Tačiau švilpiantys žmonės nežino tikrųjų problemų, kurios mus kamuoja. Galiu pasiaiškinti – likus valandai iki rungtynių Nemanja Nedovičius pareiškė, kad turi temperatūros, o Jackui Cooley sustreikavo širdis. Ji plakė taip stipriai, kad net lindo per gerklę. Jei norite paaiškinsiu – jis nesitreniravo visą savaitę. O švilpiančiai publikai tai nė motais, nes to nežino, – rėžė katalonas. – Taip, mums labai sunku, tačiau reikia stengtis žiūrėti į priekį ir kovoti.“

Beviltiškame pralaimėjime rusams J. Plaza įžvelgė ir žaidėjų kaltę.

„Mes žinojome, kad jie gali pataikyti iš toli, gali pataikyti paskutinėmis sekundėmis, tačiau nepadarėme iš to išvadų ir buvome nubausti. Nežaidėme kietai, mums trūko visko, trūko mentalinių ir fizinių jėgų. Šis vaizdas yra visiškai nepanašus į tą, kurį aš noriu matyti“, – dėstė strategas.

Anot rungtynes apžvelgusio diariosur.es žurnalisto Jose Miguelio Aguilaro, M. Kuzminsko pasirodymas šiose rungtynėse buvo vienas iš vos kelių šviesos spindulių teikusių optimizmo „Unicaja“ žaidime. Deja, po pertraukos pranyko ir jis.

„Rungtynėse, kuriose šeimininkų bejėgiškumas rėžia akį, belieka grožėtis krepšiniu. Šį sykį rezultatyvumo spektaklį mums padovanojo M. Kuzminskas ir Malcolmas Delaney, tačiau kovą laimėjo amerikietis. Visgi 14 taškų per per pirmuosius du kėlinius surinkęs lietuvis pademonstravo, kad ne veltui yra rezultatyviausias „Unicaja“ komandos žaidėjas“.

Vidutiniškai Eurolygoje šį sezoną M. Kuzminskas pelno po 13,3 taško, atkovoja po 3,7 atšokusio kamuolio ir renka po 13,6 naudingumo balo.

M. Delaney rungtynėse Malagoje pelnė 21 tašką (6/10 tritaškių), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 10 varžovų pražangų ir surinko 31 naudingumo balą.

„Unicaja“ (2/4) TOP-16 etapo E grupėje nusmuko į 6-ąją vietą. Nieko gero nežada ir situacija Ispanijos čempionate, kur „Unicaja“ (9/9) žengia tik 7-oje pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)