194 cm ūgio puolėja praėjusį sezoną tapo šalies pirmenybių vicečempione. Nepraleidusi nė vienerių rungtynių, kaunietė vidutiniškai per mačą žaisdavo po 21 minutę, per kurią pelnydavo po 6,2 taško.

Interviu G. Jasiunskaitė atskleidė, kas lėmė norą sugrįžti ir, ką šį sezoną puolėja norėtų pasiekti individualiai ir komandoje.

- Sveikiname po ilgesnės pertraukos sugrįžus į „Aistes-LSU“! Kas paskatino priimti būtent šio klubo pasiūlymą?

- Klubo vadovybė ir treneris parodė didelį norą, jog sugrįžčiau į šią komandą. Taip pat, sugrįžti į savo pirmą komandą visuomet yra be galo smagu.

- Iš buvusios komandos į „Aistes-LSU“ pasukai ne viena, nes kartu atvyksta ir Akvilė Baronėnaitė, su kuria vienoje barikadų pusėje žaidei dar MKL laikais. Kaip manai, kiek svarbu naujoje komandoje turėti savo bendraklubę iš ankstesnės ekipos?

- Iš tiesų, dabar būtų net sunku suskaičiuoti kiek tiksliai metų jau žaidžiame kartu su Akvile. Kadangi gerai sutariame ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir už jos ribų, tai padeda mums lengviau suprasti viena kitos sprendimus ir palengvina žaidimą aikštelėje.

- Kaip rengiesi artėjančiam sezonui?

- Šiuo metu kartu su studenčių rinktine dalyvauju universiadoje, vykstančioje Taipėjuje.

- Į „Aisčių“ komandą grįžti po pertraukos. Paskutinį kartą šiuos marškinėlius vilkėjai 2011-2012 metų sezone. Ką labiausiai atsimeni iš šio karjeros laikotarpio?

- „Aistės“ buvo pirma komanda, kurioje pradėjau savo karjerą aukščiausioje lygoje. Per dvejus sezonus, kuriuos praleidau šioje komandoje, išmokau daugybės naujų dalykų, nes atėjus iš MKL viskas buvo žymiai sunkiau ir profesionaliau. Tuometinis treneris Aurimas Jasilionis pasitikėjo manimi ir taip padėjo atrasti ir pagerinti savo stipriąsias puses.

- Ką laikytum pagrindiniais savo ginklais aikštelėje?

- Tikriausiai tolimus metimus.

- Kaip manai, koks yra didžiausias tavo karjeros pasiekimas?

- Be abejo, vertinu kiekvieną medalį ir apdovanojimą, tačiau svarbiausias pasiekimas tikriausiai yra LMKL aukso medalis.

- O kokia būtų tavo didžiausia svajonė, susijusi su krepšiniu?

- Visuomet svajojau iškovoti medalį su rinktine. Iki šiol mano kartai to padaryti nepavyko, bet tikiuosi, jog universiadoje pavyks išpildyti šią svajonę.

- Kokius tikslus prieš kitą sezoną esi išsikėlusi asmeniškai ir ką norėtum pasiekti su „Aistėmis-LSU“?

- Žinoma, sau ir komandai linkiu sėkmingo, be jokių traumų sezono ir iškovoti medalius.

Dosjė:

Gimimo data: 1994 spalio 24 diena (23-eju metai)

Gimimo vieta: Kaunas

Pirma trenerė: Živilė Mikalauskaitė

Komandos: 2010-2012 metais Kauno „LKKA-Aistės“, 2011-2012 metais Kauno KC „KTU Kaunas“, 2013-2015 metais Kauno „LSU-Kaunas“, 2012-2017 metais Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“.

Per savo karjerą G. Jasiunskaitė yra tapusi LMKL čempione, Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) pirmenybių nugalėtoja, pasidabino aukso medaliu ir Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL), jau nekalbant apie apdovanojimus, pasiektus dar žaidžiant Moksleivių krepšinio lygoje. Nestinga ir kitokios prabos apdovanojimų. NMKL čempionate dukart pasiektas sidabras, o LMKL pirmenybėse G. Jasiunskaitė turi visų spalvų medalius. Ji yra dukart vicečempione, o kartą, dar žaisdama „LKKA-Aisčių“ klube, iškovojo šalies pirmenybių bronzą. Viso 194 cm ūgio puolėja LMKL čempionate yra sužaidusi 171 rungtynes, per kurias pelnė 1032 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)