Trečiadienio vakarą buvęs Gonzagos „Bulldogs“ lyderis plušėjo Bostone ir po treniruotės tradiciškai atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

„O, jis labai didelis („Celtics“) gerbėjas, – apie tėvą Arvydą Sabonį pasakojo Domantas. – Jo mėgstamiausias žaidėjas buvo Larry Birdas. Jam labiausiai patinka žalia spalva, bet tai ne viskas. Šią komandą jis mėgsta dėl daug ko – tradicijų, pergalių – dėl visko.“

Komandos draugo lenko Przemeko Karnowskio traumą su kaupu išnaudojęs 211 cm ūgio lietuvis visu gražumu suspindėjo NCAA „Kovo beprotybėje“ – būtent tuomet jo akcijos ir ėmė kilti tarsi ant mielių. Lemiamuose sezono mačuose jis rinko po 19,6 taško, 14,3 atkovoto kamuolio ir 3,3 bloko.

„Manau, kad patobulinau visus savo žaidimo komponentus, bet vis tiek turiu nesustoti. Jeigu reikėtų įvardinti, kuo išsiskiriu, tai paminėčiau energiją, kovą dėl kamuolių ir pagalbą komandos draugams, aikštės matymą ir žaidimą po krepšiu“, – pasakojo lietuvis.

Pačios „Celtics“ atstovai džiaugėsi, kad Domantas paveldėjo NBA legendos iš Lietuvos įgūdžius pelnyti taškus po krepšiu ir dalintis kamuolius.

Jauniausias Sabonių šeimos narys Bostone dirbo individualiai. Išskirtinio dėmesio sulaukė ir Jamalas Murray, o kiti 6 kandidatai plušėjo bendroje treniruotėje.

Spėjama, kad „Celtics“ Domantą pasiryžusi pasikviesti 16-liktu numeriu. Ši komanda savo kraityje dar turi 3-ią, 23-ią, 31-ą, 35-ą, 45-ą, 51-ą ir 58-ą šaukimus.

Tiesa, Lietuvos talentą anksčiau nugvelbti gali ir kiti potencialūs klubai – „Raptors“ savo kraityje turi 9-ą ir 27-ą, o „Suns“ – 4-ąjį, 13-ąjį, 28-ąjį ir 42-ąjį šaukimus.

Tuo metu „Jazz“, kuriai Domantas dar prisistatys, NBA naujokų biržoje gali pasigirti 12-u, 42-u, 52-u ir 60-u šaukimais.

Lemtingas vakaras Brukline vyks birželio 23-iąją. Jame dalyvaus ir pats D. Sabonis. Tai reiškia, kad jis tikrai praleis Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos Palangoje pradžią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)