Kad klaipėdiečiai taptų F grupės nugalėtojais, vien įveikti AEK jiems nepakaks. Reikia ir dar vienos sąlygos – sulaukti Stambulo „Galatasaray“ (7/2) pralaimėjimo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (5/4) krepšininkams. Jeigu „Neptūnas“ laimės Graikijoje, o „Galatasaray“ suklups Rusijoje, Lietuvos ekipa į pirmąją vietą pakils dėl geresnio tarpusavio rungtynių taškų santykio.

Jeigu „Neptūnas“ grupėje finišuos pirmas, LAST-32 etape (8 grupės po 4 komandas) jis pateks į N grupę, kurioje jau tikrai žais ispanų Saragosos CAI ir iš Eurolygos iškrentanti Italijos čempionė Sasario „Dinamo“. Paskutine šios grupės komanda taps Europos taurės E grupėje, kurioje nesėkmingai žaidė ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, ketvirtąją vietą užimsianti ekipa. Priklausomai nuo šio vakaro mačų rezultatų, tai bus Solnoko „Olaj“ (Vengrija), Salonikų PAOK (Graikija) arba Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Jeigu „Neptūnas“ grupėje finišuos antras, LAST-32 etape jis pateks į J grupę, kurioje jau tikrai yra Salonikų „Aris“ (Graikija) kolektyvas. Tai pat šioje grupėje dar varžysis iš Eurolygos B grupėje paskutinę vietą užimsianti Milano „Emporio Armani“ (Italija) arba Limožo CSP (Prancūzija) ir Europos taurės B grupėje ketvirtąją vietą užimsianti Berlyno ALBA (Vokietija) arba Le Mano „Sarthe Basket“ (Prancūzija) ekipa. Visgi greičiausiai tai bus ALBA krepšininkai, kurie į penktąją vietą grupėje gali nusmukti tik labai nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių dėka.

Dabartinė F grupės turnyro lentelė:

(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis)

1.Stambulo „Galatasaray“*72792:708
2.Klaipėdos „Neptūnas“*63758:732
3.Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“*54720:705
4.Jeruzalės „Hapoel“45713:724
5.Atėnų AEK45719:741
6.Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“18732:815

* pažymėtos komandos jau užsitikrino vietas LAST-32 etape

„Neptūnas“ šio vakaro rungtynes Graikijoje pradės 19 val. Tokiu pačiu metu prasidės ir „Lietuvos ryto“ bei Salonikų PAOK dvikova Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)