Veteranai dar turi parako

„Lietuvos ryto“ krepšininkai iš Čekijos, kur pralaimėjo VTB Vieningosios lygos rungtynes Nymburko ČEZ klubui 73:80, parskrido tik pirmadienio popietę, o po paros jie jau turės ginti namų sienas akistatoje su „Benetton“.

„Privalome pagaliau nustoti rinkti nesėkmes. Jei kelis ankstesnius pralaimėjimus dar buvo galima kaip nors pateisinti, tai dvikova su ČEZ ekipa tikrai neturėjo pasibaigti taip, kaip pasibaigė, – grįžęs į Lietuvą, pyko A. Džikičius. – Savų sirgalių akivaizdoje taip žaisti tikrai negalėsime. Vis dėlto treniruotėse nekyla jokių problemų, todėl tikiu, kad mes vėl imsime laimėti“.

Priešingai nei vilniečiai, svečiai iš Italijos Europos taurės Last-16 etapą pradėjo pergalingai, pranokę Berlyno ALBA (Vokietija) komandą 72:64. „Lietuvos rytas“ prieš savaitę nusileido Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubui 67:81.

„Benetton“ – įveikiama komanda. Italai turi keletą jaunų talentingų vaikinų, tačiau visas žaidimo vadžias savo rankose kol kas laiko veteranai: Sani Bečirovičius, Massimo Bulleri, Marcusas Goree ir Jobey Thomasas. Turėsime pamėginti sulėtinti žaidimo tempą, žaisti atletišką krepšinį ir stengtis pelnyti kuo daugiau taškų iš po krepšio“, – apie artėjančią dvikovą kalbėjo A. Džikičius.

Rungtynėse su Trevizo klubu greičiausiai žais sekmadienį čiurną susižeidęs vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. Pasak A. Džikičiaus, jaunąjį aukštaūgį tiesiog sunku nulaikyti ant atsarginių suolo.

„Jonas išties bjauriai nukrito ant parketo. Vis dėlto jis norėjo toliau žaisti ir po kurio laiko pareikalavo leisti jį į aikštę. Antradienį jis turbūt vėl veršis į kovą“, – sakė A. Džikičius.

Asmeninę dvikovą su lietuvių žudiku laiko garbe

Nors rungtynės su „Benetton“ komanda vilniečiams yra itin reikšmingos tiek dėl turnyrinės padėties, tiek kaip galimybė išsikepurnėti iš nesėkmių liūno, į kurį „Lietuvos rytas“ pateko po Naujųjų metų, A. Džikičiui šis mačas turės ir dar vieną ryškų potėpį.

Kartu su Italijos klubo krepšininkais į Vilnių atvyko juos treniruojantis serbas Aleksandras Džordževičius, kadaise buvęs vienu nekenčiamiausių žmonių Lietuvoje.

Būtent jis 1995 metų Europos čempionato finale palaidojo Lietuvos rinktinę, pataikęs 9 tritaškius ir iš viso surinkęs net 41 tašką.
„Užaugau žiūrėdamas, kaip žaidžia Saša (A. Džordževičius – DELFI). Žinoma, puikiai atsimenu jo pasirodymą 1995 metų finale. Mano nuomone, tai buvo geriausios visų laikų rungtynės, kuriose susitiko stipriausios Lietuvos ir Jugoslavijos rinktinės abiejų šalių istorijoje. Laimėjome mes, nors viskas galėjo pasisukti ir visai kitokia linkme.

Šiaip ar taip, Saša yra legenda, tokia kaip Arvydas Sabonis ar Vlade Divacas. Keista bus stoti su juo į dvikovą, bet toks jau mano darbas. Man tai bus didelė garbė“, – pagarbiai apie tautietį atsiliepė A. Džikičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją