Pasitempti naudingiausiam lygos krepšininkui teks jau penktadienio vakarą, kuomet Vilniaus „Perlas-MRU“ savo aikštėje priims galingą priekinę liniją turinčia Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“. Prieš dvikovą 22-ejų metų 203 cm ūgio puolėjas atsakė į klausimus apie asmeninius statistikos rodiklius, komandos norą laimėti medalius ir gresiantį grįžimą į Lietuvos krepšinio lygą (LKL).

- Antanai, kaip į trečią šiame sezone geriausio NKL savaitės žaidėjo titulą reagavo komandos draugai, treneris? Įvertinimu labiau džiaugeisi tu ar aplinkiniai?

- Tiek komandos draugai, tiek treneriai reaguoja labai ramiai, per daug negiria. Būna, po rungtynių paskaičiuoja ar vėl tapsiu naudingiausiu (juokiasi). O artimieji, draugai pagiria, pasidžiaugia kartu.

- Pačiam tokie įvertinimai netampa monotonija, kasdienybe?

- Tai malonu, bet aš to visiškai nesureikšminu. Tai tik motyvuoja dirbti dar daugiau.

- Kaip bebūtų, už tokius nuopelnus tavo pavardę linksniuoja žiniasklaida. Esi matomas, žinomas. Neabejotinai LKL klubai, krepšinio agentai į tokius dalykus atkreipia dėmesį. Ar esi pasiruošęs dar kartą bandyti laimę stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje?

- Praeiti metai - jau istorija. Šuoliui į LKL buvau nepasiruošęs tiek fiziškai, tiek psichologiškai. „Prienai“ buvo labai stipri komanda su aukštais tikslais. Nesugebėjau ten pritapti.

Aplamai praeitas sezonas buvo labai sunkus, nuolat kamavo traumos, kurios neleido žaisti taip, kaip moku. Teko žengti žingsnį atgal, apmąstyti, ką dariau ne taip. Iškart po sezono pradėjau ruoštis kitam, sunkiai dirbau visą pavasarį ir vasarą.

Dabar manimi vėl domisi, šiame sezone turėjau ne vieną pasiūlymą keltis į LKL, į užsienį, tačiau kol kas lieku čia. Nenoriu spėlioti ar esu pasiruošęs grįžti į LKL, įrodinėti teks jau patekus ten.

- Trofėjų kolekcijoje neturi NKL čempionų medalio. Kiek realu, kad A. Udro vedamas Vilniaus „Perlas-MRU“ laimės NKL čempionatą?

- Mūsų klubui laimėti medali būtų didelis pasiekimas. Manau, komanda verta patekti į finalo ketvertą. Jau kelis metus kolektyvas kryptingai dirba šiam tikslui, renka pajėgius žaidėjus, augina perspektyvų jaunimą ir t.t. O ar realu kažką laimėti, pamatysime pavasarį. Visos NKL komandos kovingos ir sieks būti ketverte.

- Kol kas esi rezultatyviausias, daugiausiai kamuolių atkovojantis ir naudingiausias lygos žaidėjas. Ar dar yra statistikos kategorijų, kuriose galėtum būti geresnis?

- Norėčiau sumažinti klaidų skaičių, nes gana dažnai klystu. Žiūrint objektyviai, galėčiau daugiau komandai padėti gynyboje - blokuoti ir perimti daugiau kamuolių.

- Kad ir koks geras krepšininkas būtum, NKL yra ir kitų kietų vyrukų. Išduok, kuriuos įveikti sunkiausia, kurie yra ant slenksčio į LKL?

- Stipriausias priekines linijas turi Marijampolės, Klaipėdos ir Trakų komandos. Prieš jas žaidžiant tikrai būna ką veikti. Individualiai stipriausi Julius Kazakauskas, Karolis Guščikas, Karolis Brusokas, Adomas Drungilas. Nors neteko žaisti prieš Gintautą Matulį, bet tai irgi labai geras žaidėjas. Be abejo – ir visa Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ priekinė linija: Marius Valukonis, Paulius Petrilevicius ir Rokas Čepanonis.

- Penktadienį namų aikštėje žaisite būtent su marijampoliečiais. Kokie priešnuodžiai prieš šią komandą veikia geriausiai?

- „Sūduva-Mantinga“ yra labai galinga komanda, nusitaikiusi į NKL čempionų titulą. Tokie varžovų norai apie juos viską pasako. Vakare laimės ta komanda, kuri žais kiečiau ir labiau norės pergalės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)