Tai buvo devinta iš eilės „Lietuvos ryto“ nesėkmė stipriausiame Europos klubų krepšinio turnyre. Tikėjęsi pergale prieš savus žiūrovus baigti nesaldų sezoną Eurolygoje, vilniečiai duobėje atsidūrė jau pirmame kėlinyje, kai nesugebėjo susitvarkyti su buvusiu Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėju Bobanu Marjanovičiumi. „Centras“ vos per 17 min. sugebėjo pelnyti 25 taškus.

Kartus debiutas naujoje komandoje per daug nesuerzino kroato A. Petrovičiaus. Pasak jo, „Lietuvos rytas“ šiuo metu yra sudėtingoje situacijoje, o prastą žaidimą galėjo lemti ir pasunkintos treniruotės.

„Prieš komentuodamas rungtynes noriu pakomentuoti situaciją klube. Kiekvienos rungtynės yra svarbios, bet šios tokios nebuvo. Tai nelengvas periodas mums, turime daug problemų. Turėjome tik dvi dienas joms pasiruošti, turėjau keturias treniruotes su 8 žaidėjais. A. Glyniadakis yra beveik iškritęs iš rotacijos. Pačioje rungtynių pradžioje gal jau buvome pavargę. Mūsų treniruotės labai skiriasi nuo Dirko Bauermanno vestų pratybų“, – kalbėjo strategas.

Didesnį dėmesį „Lietuvos ryto“ treneris skyrė sekmadienį vyksiančioms rungtynėms su Kauno „Žalgiriu“, kuriose jis tikisi sėkmės.

„Laukiančios rungtynės su „Žalgiriu“ daug svarbesnės. Tai labai sunkus momentas, žaidėjai yra šokiruoti. Tikiuosi, kad šokas dings iki sekmadienio. Turime pradėti žaisti gynyboje. Mūsų problema – nebuvome agresyvūs gindamiesi du prieš du. Nesusitvarkėme su B. Marjanovičiumi. Tikiuosi, kad pamiršime šias rungtynes ir sužaisime gerai sekmadienį. Esu užtikrintas, kad greitai išspręsime visas problemas“, – laukiančią Lietuvos krepšinio grandų dvikovą akcentavo kroatas.

Pergalei pasiekti jo manymu reikės ir aktyvaus aistruolių palaikymo, kurių penktadienio vakarą arenoje buvo ne itin daug. Pripažinęs, kad šiuo metu kauniečiai atrodo geriau, Aleksandras Petrovičius vylėsi, kad jo žaidėjai susitvarkys su visomis problemomis ir sugebės pademonstruoti visiškai kitokį žaidimą. Treneris taip pat tikisi, kad komandai po traumos sekmadienį galės padėti ir Tautvydas Lydeka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)