Ketvirtadienio vakarinėje treniruotėje „Lietuvos ryto“ vairininkas neketino smarkiai kankinti A. Kavaliausko, kadangi jam dar net nebuvo atlikta medicininė patikra, numatyta penktadienį.

Tačiau į Panevėžį, kur šį savaitgalį keturios komandos kausis dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės, 29-erių žaidėjas važiuos ir veikiausiai sulauks progos pirmą kartą karjeroje debiutuoti savo tėvynės klube.

„Penktadienį parodysime jam kelis derinius, bet Antanas, žinoma, negalės imtis svarbaus vaidmens iškart. Nemanau, kad taurės finalo ketverte jis daug rungtyniaus“, – svarstė A. Petrovičius.

Pats 208 cm ūgio krepšininkas tvirtino esantis pasiruošęs žaisti.

„Žiūrėsime, kiek minučių man skirs. Žinoma, reikia išmokti derinius, priprasti prie gynybos schemos. Bet mano sportinė forma – gera“, – savimi neabejojo A. Kavaliauskas.

Jei ne Panevėžyje, tai kitose šalies arenose jo jėga ir ūgis „Lietuvos rytui“ išties turėtų praversti. Tautvydui Lydekai nesugebėjus tapti pagrindiniu komandos vidurio puolėju, šio vaidmens priverstinai turėdavo imtis 203 cm ūgio Juanas Palaciosas. Nors darbštusis kolumbietis stengėsi kaip įmanydamas, tvarkytis su aukštesniais konkurentais jam dažnai būdavo keblu.

„Per tris mėnesius, kuriuos čia dirbu, pavyko stabilizuoti komandos žaidimą, bet kai kurios problemos buvo neišsprendžiamos: kova dėl atšokusių kamuolių, gynyba baudos aikštelėje. Antanas yra išeitis iš akligatvio. Gerai ir tai, kad man nereikės pertvarkyti mūsų gynybos nuo derinio du prieš du, nes Antanas yra toks pat greitas kaip J. Palaciosas“, – naujoką gyrė A. Petrovičius.

Po studijų JAV 2007 metais grįžęs į Europą, A. Kavaliauskas nė sykio neatstovavo Lietuvos klubams. Šį sezoną jis pradėjo „Bilbao“ (Ispanija) ekipoje, kurią neseniai pribaigė finansinis badas. Praėjusio savaitgalio Ispanijos pirmenybių rungtynėse baskai dar žaidė su Madrido „Real“, bet po susitikimo pradėjo streiką dėl nuo rudens vėluojančių atlyginimų. A. Kavaliauskas pirmasis nutarė susikrauti mantą ir palikti klubą.

„Reikėjo kažką pasirinkti: arba toliau laukti, arba ryžtis sprendimui. Manau, apsisprendžiau gerai. Paleidžiamąjį raštą gavau lengvai, nes klubas pažeidė sutarties sąlygas. Dėl likusios skolos bandysime kalbėti gražiuoju, o jeigu nepavyks susitarti, imsimės kitų priemonių“, – apie išsiskyrimo aplinkybes pasakojo lietuvis, kurio agentas su „Lietuvos rytu“ derėjosi nebe pirmą kartą.

2012 metų Londono olimpinių žaidynių dalyvis negalės padėti naujiesiems komandos draugams VTB Vieningoje lygoje, nes žaidėjų registracijos terminas jau praėjo, bet A. Petrovičius laukia svaraus jo indėlio Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Anot jo, kova dėl šalies čempionų titulo – kur kas svarbesnė nei LKF taurė.

„Dabar tik laimėję LKL galime patekti į Eurolygą, o tai ir yra didžiausias mūsų siekis. Iki reguliaraus sezono pabaigos mums liko 7 rungtynės ir daug treniruočių, tad šiuo aspektu Antanas atvyko pačiu laiku. Aišku, šiek tiek gaila, kad VTB lygoje jis žaisti negalės“, – kalbėjo treneris iš Kroatijos.

Tuo tarpu LKF taurės turnyro pusfinalyje jo auklėtinių laukia Klaipėdos „Neptūnas“. Laimėję vilniečiai finale sekmadienį susitiktų su Kauno „Žalgiriu“ arba Prienų klubu.

„Nelįsiu į spąstus ir apie „Žalgirį“ dabar nepradėsiu galvoti. „Žalgirio“ laukia sunkios rungtynės su Prienų komanda, o mūsų – netgi dar sunkesnis mačas su „Neptūnu“. Tai – snaiperių komanda ir, jei sekasi, ji gali pridaryti labai daug nemalonumų. Šiame finalo ketverte nėra favoritų, nors kai kas mus tokiais ir laiko“, – apie turnyrą Panevėžyje atsiliepė A. Petrovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)