Per iki tol vykusias trejas pusfinalio rungtynes Artūras Milaknis buvo pataikęs tik 3 iš 17 tritaškių, tačiau šį kartą „Žalgirio“ snaiperis buvo kur kas taiklesnis. 30-metis krepšininkas realizavo 5 iš 8 tolimų šūvių (15 taškų) ir buvo vienas pagrindinių pirmosios bei lemiamos išvykos pergalių šioje serijoje kalvių.

Nerezultatyviame pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ visą laiką buvo žingsneliu priekyje, tačiau paskutinis savo žodį tarė Arnas Butkevičius, pataikęs tritaškį praktiškai su pabaigą skelbiančia sirena ir sumažinęs šeimininkų atsilikimą iki 12:15.

Antrojo kėlinio pirmoje pusėje „Neptūnas“ toliau alsavo žalgiriečiams į nugarą, bet baigiantis ketvirčiui savo pirmąjį tolimą metimą pataikė A. Milaknis, ir šeimininkai svečiams iš Kauno greitai leido savo pranašumą padidinti iki 7 taškų – 21:28.

Trečiame kėlinyje „Neptūno“ deficitas buvo pasiekęs 12 taškų (36:48), o sužaidus 30 min. klaipėdiečiai atsiliko 40:49.

Ketvirtajame kėlinyje iniciatyvos perimti klaipėdiečiams taip ir nepavyko – „Žalgiris“ dar labiau padidino pranašumą, įtikinama persvara laimėjo trečias iš keturių serijos rungtynių ir eilinį kartą laukia savo varžovų finale.

Tiek per trečiąjį, tiek per ketvirtąjį kėlinius A. Milaknis pataikė po du tolimus metimus.

Kovą po lenta dėl kamuolių „Žalgiris“ šį kartą laimėjo daugiau nei triuškinamai – 47-27. Kauniečiai tritaškius metė 33 proc. taiklumu (klaipėdiečiai – 24 proc.), tačiau vienintelis be A. Milaknio iš toli pataikęs „Žalgirio“ žaidėjas buvo Brockas Motumas. Iš viso „Žalgiris“ realizavo 6 iš 18 tolimų metimų („Neptūnas“ – 7/29).

„Žalgiris“:
Artūras Milaknis 15 (5/8 trit.), Edgaras Ulanovas 11, Lukas Lekavičius 10, Brockas Motumas 8, Paulius Jankūnas 7 (8 atk. kam.), Leo Westermannas 6, Renaldas Seibutis 4, Paulius Valinskas 2, Augusto Lima 2 (8 atk. kam.) taškai.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 14, Arvydas Šikšnius 11, Vytautas Šarakauskas 7, Jerai Grantas 6, Arnas Butkevičius 5 (6 atk. kam.), Mindaugas Kačinas 4, Martynas Mažeika ir Christopheris Loftonas – po 3 taškus. Danielis Ewingas per 25 min. taškų nepelnė (0/1 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo.

Primename, kad kauniečiai įtikinamai laimėjo abejas rungtynes namuose (83:54 ir 83:60), „Neptūnas“ savo ruožtu laimėjo antrąsias serijos rungtynes Klaipėdoje (73:70).

Kitoje pusfinalio serijoje „Lietkabelis“ šiuo metu 2-1 pirmauja prieš „Lietuvos rytą“.

Pirmosios finalo rungtynės bus žaidžiamos gegužės 28 dieną. Kovos dėl trečiosios vietos prasidės gegužės 29 dieną su minėtosios poros pralaimėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)