Sekmadienį Toronte vykusiose septintose NBA Rytų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse J. Valančiūno atstovaujama „Raptors“ komanda apmaudžiai 103:104 nusileido Bruklino „Nets“ klubui ir, pralaimėjusi seriją rezultatu 3:4, baigė savo pasirodymą čempionate.

Pirmadienį „Raptors“ dar rinkosi į bendrą susitikimą ir spaudos konferenciją, o antradienį žaidėjai jau pradėjo skirstytis atostogoms. Apie tai socialiniame tinkle pranešė ir J. Valančiūnas.

„Liūdna dabar palikti Torontą ir savo gerus draugus, bendraklubius bei fanus. Buvo puikūs metai...“, – konstatavo lietuvis.

Ir iš tiesų: reikšmingų ir įsimintinų įvykių netrūko ne tik J. Valančiūno karjeroje, bet ir asmeniniame gyvenime.

2013 m. rugsėjo 22 d. jis su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine Slovėnijoje iškovojo Europos čempionato sidabrą, 2014 m. vasario 15 d. pirmą kartą istorijoje dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse (per 19 min. pelnė 4 taškus).

Aukštaūgis nepatyrė rimtesnių sužeidimų ir per reguliarųjį sezoną sužaidė net 81-ą mačą iš 82-iejų galimų, su „Raptors“ tapo NBA Rytų konferencijos Atlanto diviziono nugalėtoju ir įspūdingai debiutavo atkrintamosiose varžybose: per pirmas tris dvikovas rinko dvigubus dublius – 17 taškų ir 18 atk. kam., 15 taškų ir 14 atk. kam. bei 10 taškų ir 10 atk. kam.

Sėkmingas JV žaidimas atkreipė į jį ir NBA legendų dėmesį: lietuvio pavardę tiesioginiame eteryje vis mokėsi tarti Charlesas Barkley, kuris galiausiai nusprendė su J. Valančiūnu pabendrauti ir pats bei pažadėjo, kad jokių problemų nebekils, kai Jonas per susitikimą atkovos po 15 kamuolių. O šią vasarą su mūsiškiu sutiko padirbėti ir dukart NBA čempionas bei naudingiausias superfinalo žaidėjas Hakeemas Olajuwonas.

2013 metų rugsėjo pabaigoje įvyko ritmų permainų ir asmeniniame J. Valančiūno gyvenime – jis vedė 25-erių metų savo mylimąją Eglę Ačaitę ir kartu įsikūrė Toronte.

Vienintelis kiek kartesnis atsitikimas per šiuos metus – incidentas, kai J. Valančiūnas, įtariama, Kanadoje vairavo neblaivus. Jo byla bus nagrinėjama gegužės 27 dieną.

Taigi ar gali kiti metai J. Valančiūnui būti dar geresni? Pats Jonas tikisi, kad taip, ir žada kitą sezoną aikštėje būti dar pastebimesnis.

Tuo metu jo fanai pastebi, kad skaičius 22 – labai simboliškas, todėl linki J. Valančiūnui kitąmet tapti tikru misteriu Dvigubu Dubliu ir be dviženklių statistikos rodiklių aikštę palikti labai retai. Tiesa, ir šiemet jis reguliariajame sezone pasižymėjo net 25-iais dvigubais dubliais, t. y. net triskart daugiau nei debiutiniais metais (8).

Beje, gegužės 6-tąją savo gimtadienius švenčia ir daugiau pasaulio garsenybių. Tarp jų – ir NBA lygos žvaigždės Chrisas Paulas, Goranas Dragičius bei Ryanas Andersonas, ir aktoriai George'as Clooney, Alanas Dale'as bei Kavanas Smithas, ir politikas Tony Blairas, ir kiti žymūs žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)