„Sudėtinga, kai privalai laimėti tam tikru taškų skirtumu (pergalės reikėjo mažiausiai 9 taškų skirtumu – DELFI) – visuomet turi žiūrėti į švieslentę. Tokias rungtynes visuomet sunku laimėti“, – pripažino kone pašnibždom kalbėjęs D. Loganas.

Be keitimų žaidęs visas rungtynes amerikietis pelnė 28 taškus (6/8 dvitaškiai, 5/11 tritaškiai, 1/1 baudos), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas, suklydo 3 kartus ir surinko 30 naudingumo balų.

Per tris kėlinius 25 taškus surinkęs gynėjas, matyt, pavargo – per paskutines 10 minučių pataikė tik vieną tritaškį.

Geriau jis šį sezoną žaidė tik vieną kartą – su „Nižnij Novgorod“ ekipa, kai pelnė 30 taškų ir surinko 38 naudingumo balus.

„Man rungtynės buvo geros“, – po pergalės prieš „Zenit“ teigė jis. Paklaustas, kiek žaidimui turėjo įtakos gandai apie galimą jo persikėlimą į italų Avelino „Sidigas“ komandą, „Lietuvos ryto“ kapitonas truktelėjo pečiais – dabar jau jokio skirtumo.

„Eurolygos sezonas buvo geras, deja nesame tarp aštuonių pajėgiausių komandų“, – nedaugžodžiavo vilniečių lyderis, o į klausimus, ar tai buvo paskutinės jo rungtynės Vilniuje, kokie planai, jis atsakė vienu žodžiu: „Nežinau“.

11 taškų prie pergalės prisidėjęs R. Giedraitis tikino, kad tokią dvikovos baigtį lėmė smulkmenos – keli prarasti kamuoliai, keli praleisti tritaškiai metimai.

„Tikėjome, kad pateksime tarp tų aštuonių komandų. Visi ėjo ir stengėsi, žinojome šių rungtynių svarbą. Ėjome kovoti. Reikėjo ne tik laimėti, bet laimėti 9 taškais. Vienas puolimas ar gynyba galėjo nulemti kitokią baigtį“, – komentavo jis.

R. Giedraitis atkreipė dėmesį, kad komandai labai trūko Artūro Jomanto, kuriam operuotas apendicitas.

Artimiausias rungtynes Vilniaus „Lietuvos rytas“ žais vasario 11 dieną Šiauliuose. Ten jų laukia LKL dvikova su „Šiaulių“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)