14 pergalių iš 30 galimų. Ir net 8 – išvykose. Visų, net ir savo paties, lūkesčius jau seniai viršijęs „Žalgiris“ galutinėje Eurolygos rikiuotėje tarp 16 elitinių Senojo žemyno klubų finišavo dešimtas.

Negana to, trinktelėdami durimis kauniečiai kaip reikiant pagadino reikalus „Baskonia“ krepšininkams, kurie po šio antausio nusirito į septintą vietą ir ketvirtfinalyje tikriausiai kovos prieš čempioną Maskvos CSKA klubą.

„Smagu, tikrai smagu sezoną užbaigti pergalingai, ypač žinant ir tai, kad varžovams tai buvo svarbios rungtynės, kurios atsiliepė turnyro lentelės padėčiai“, – „Fernando Buesa“ arenos rūbinėje Krepšinis.lt šelmiškai šyptelėjo Edgaras Ulanovas.

„Namuose sužaidėme prastai ir pralaimėjome, todėl norėjome reabilituotis“, – prieš savaitę patirtą nesėkmę žaidžiant su autsaideriais Milano „Emporio Armani“ krepšininkais prisiminė 25-erių metų puolėjas.

Eurolyga. Kauno "Žalgiris" - Stambulo "Fenerbahče"

Tokių apmaudžių pralaimėjimų būta ir daugiau: namuose nusileista Kazanės „Uniks“, o išvykoje – Stambulo „Galatasaray“ komandai. Tai pačiai Belgrado „Crvena Zvezdai“ Kaune pasiduota pernelyg lengvai. Jeigu ne šie kluptelėjimai, galbūt kelionė į Vitoriją žalgiriečiams nebūtų buvusi paskutinė šiame sezone.

Bet šie kluptelėjimai tikrai neužgožia to, ką „Žalgiris“ šiemet pasiekė: pirmą kartą moderniosios Eurolygos eroje (nuo 2000-ųjų) buvo nugalėta CSKA, po 10 nepavykusių bandymų namuose pirmą kartą įveikta „Barcelona“ ir net po 12 metų pertraukos laimėta Tel Avive prieš „Maccabi“.

„Sezonas buvo banguotas, bet tai – normalu. Apibendrinus jį, būtų galima parašyti aštuonetą, – vertino Kevinas Pangosas, į „Baskonia“ krepšį paleidęs lemiamą tolimą bombą. – Jeigu rūbinėje paklausinėtumėte, manau, kad visi vyrukai išreikštų nusivylimą, jog startavome ne itin gerai. Galbūt būtume atsidūrę kur kas geresnėje pozicijoje kovojant dėl vietos TOP-8 etape. Bet viso sezono metu augome ir tapome geresni – tai viskas, ko iš tikrųjų galima prašyti.“

„Eurolyga šiemet buvo smagi – pirmą kartą toks formatas: mums, žaidėjams, tai buvo didelė patirtis. Man asmeniškai sezonas tikrai įsimins ilgam, nes turime labai gerą kolektyvą, su kuriuo kartu ir laimime, ir pralaimime. Nežinau, kaip kitiems žmonėms, bet net neabejoju, kad ir kiekvienam komandos draugui jis tikrai įsimins“, – užtikrintai kalbėjo rekordinį karjeros rezultatyvumą (7,7 tšk.) užfiksavęs E. Ulanovas.

Šarūnas Jasikevičius

Jeigu jam šis sezonas su „Žalgiriu“ buvo trečiasis, tai kapitonui Pauliui Jankūnui – jau net 13-asis. Tačiau vargu, ar ir jis galėtų prisiminti laikus, kuomet žaliai-balti aikštelėje jautėsi tokie galingi.

„Vertinimas – pozityvus. Tikrai buvo žengtas žingsnis į priekį: „Žalgiris“ patobulėjo kaip komanda, o mes – kaip žaidėjai. Mūsų jauniems krepšininkams šis sezonas atneš daug naudos ir patirties kitiems metams“, – akcentavo 32-ejų metų aukštaūgis.

Iki elito Kauno ekipai trūko labai nedaug, vos kelių mažų žingsniukų, o tai nulėmė vienas itin svarbus faktorius – stabilumas, kurį dažniausiai demonstruoja galingiausi klubai.

Jį pasiekti kitame sezone gali būti ir ne taip jau sunku. Išlaikęs branduolį, kuris sukasi aplink Š. Jasikevičių, ir pasistiprinęs keliais naujokais „Žalgiris“ kitąmet galėtų ne tik vaikytis TOP-8 svajonę, bet ją ir pagauti.

Panašu, kad noras pamatyti, ką šis „Žalgiris“ gali, intriguoja ir jį sukonstravusį Šarą. Nors žiniasklaidoje netyla svarstymai apie galimą trenerio išvykimą, jo paties žodžiai po pergalės Vitorijoje suteikia nemažai vilčių Eurolygos legendą Kaune matyti ir dar vienerius metus.

„Kitais metais žaisime tik išvykose – su Pauliumi tai jau nutarėme“, – juokdamasis fenomenalų kauniečių pergalių ir pralaimėjimų balansą išvykose (8/7) komentavo 41-erių krepšinio specialistas.

Eurolyga. Kauno "Žalgiris" - Milano "EA7 Emporio Armani"

Tęstinumas, kurio, matydamas įspūdingus rezultatus, trokšta „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, figūruoja ir pačių žalgiriečių mintyse.

„Visada norėtųsi pasižiūrėti, kaip galėtų būti toliau. Išlaikyti branduolį yra labai geras žingsnis, nes ir susišnekėjimas, ir vienas kito galimybių bei vaidmens supratimas išlieka – taip žymiai lengviau žaisti nei naujai suburtoje komandoje“, – pabrėžė E. Ulanovas.

„Akivaizdu, kad kitąmet mūsų komanda nebus visiškai tokia pati, tačiau kuo daugiau tokių pačių šio sezono detalių turėsime, tuo mums bus geriau: galėsime pradėti nuo tos vietos, kurioje dabar sustojome“, – galimą ant mielių augančio „Žalgirio“ progresą įžvelgė ir Eurolygos debiutantas K. Pangosas.

Būtent pradžia šiemet kauniečiams ir buvo pati sunkiausia (1 pergalė ir 5 pralaimėjimai). Bet „Žalgiris“ – kaip traukinys: pamažu įsibėgėjęs nurūko tolyn, o šis įgautas pagreitis spalio mėnesį gali tapti milžinišku pranašumu prieš kitas komandas.

Vasarą „Žalgirio“ vadovybės laukia rimti darbai, tačiau matant atmosferą rūbinėje ir klausantis pačių žaidėjų bei trenerio minčių, pasąmonėje jau kyla noras pasvarstyti, kokios šios komandos galimybių ribos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)