30-metis 211 cm ūgio vidurio puolėjas Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje žaidė kartu su Šarūnu Jasikevičiumi, o Kazanės „Unics“ klube susipažino su dabartiniu „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Gintaru Krapiku. Kalbėdamas „Žalgiris TV“ televizijai, I. Vougioukas prisiminė pirmąsias pažintis su Lietuvos krepšiniu.

„Prieš atvykdamas į Kauną susirašiau žinutėmis su Šaru. Jo buvimas komandoje buvo didžiulė paspirtis atvykti čia ir man. Jis yra daug pasiekęs krepšininkas ir kylantis treneris. Taip pat šnekėjau su Martynu Pociumi. Žinojau ir kitus krepšininkus, todėl persikelti į „Žalgirio“ komandą nebuvo sunku“, – apie pasirinkimą žaisti Kaune kalbėjo krepšininkas.

Didžiojoje Britanijoje gimęs krepšininkas Kauno komandos gretose tvirtins vidurio puolėjų grandį, kurioje rungtyniaus kartu su Robertu Javtoku. Vertindamas „Žalgirio“ aukštaūgių pajėgumą, graikas išskyrė ketvirtojo ir penktojo numerio pozicijose rungtyniausiančių krepšininkų pranašumus.

„Manau, kad su kitais aukštaūgiais vienas kitą papildysime puikiai. R. Javtokas yra tvirtas, puikus gynėjas bei vienas ekipos lyderių. Aš galiu būti naudingas komandai kitais būdais. Ketvirtosios pozicijos krepšininkų atveju, P. Jankūnas yra daugiau baudos aikštelėje besigrumiantis žaidėjas, o B. Motumas yra puikus pagalbininkas atakuojant iš tolimesnių distancijų. Manau, turime puikius krepšininkus“, – savo komandos draugus įvertino I. Vougioukas.

Interviu metu krepšininkas prisipažino sekęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rezultatus Europos čempionate bei aktyviai bendraujantis su gerbėjais socialiniuose tinkluose. Visą pokalbį su krepšininku kviečiame žiūrėti „Žalgiris TV“ vaizdo reportaže.