Uostamiesčio ekipą paskandino itin prasta lemiamo ketvirčio pradžia, kuomet jie „Lietuvos rytui“ leido pabėgti net 8 taškų atstumu (61:53). Nors Danielio Ewingo pastangomis „Neptūnas“ ir kilo į šturmą, tačiau atimti pergalės iš šeimininkų pritrūko laiko.

„Išvydome tipines atkrintamųjų rungtynes: su daug kontakto ir fizinės jėgos. Kaip treneris iš vyrų daugiau norėti negaliu. Jų kova, atsidavimas aikštėje – tai ko aš noriu. Taip, šiandien šlubavo mūsų pataikymas – galbūt didelis noras pridarė bėdų priimant sprendimus, kurie pasibaigė klaidomis, o jas „Lietuvis rytas“ puikiai išnaudojo“, – mačą vertino Dainius Adomaitis.

Nepaisant nesėkmės, „Neptūnas“ vis dar išliko padėties šeimininku – uostamiesčio komanda LKL pusfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-1, o ketvirtoji akistata penktadienį nuo 19 val. bus žaidžiama Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

„Jie prametė daug sunkių metimų, kurie pirmose rungtynėse sukrito. Pirmas mačas buvo labai svarbus, nes praradome aikštės pranašumą – galbūt dabar rezultatas būtų kitoks“, – pirmojo mūšio Vilniuje pamiršti vis dar negalėjo Tomas Pačėsas.

„Pirmas rungtynes pralaimėjome, nes žaidėjai pervertino savo jėgas. „Neptūnas“ mums davė gerą pamoką. Bet jeigu jie laimėjo pirmas Vilniuje, tai kodėl mes negalime to padaryti Klaipėdoje?“, – retoriškai klausė 44-erių alytiškis.

Paklaustas, ar po šios pergalės bent kažkiek nuslūgo įtampa, „Lietuvos ryto“ strategas purtė galvą.

„Mes esame labai sunkioje situacijoje. „Neptūnas“ dar gali kartą suklysti, o mes ne. Kai esi ne favoritas, lengviau atsipalaiduoti, nes gali rizikuoti“, – apie psichologinę naštą prabilo T. Pačėsas.

Kol kas per visą šalies krepšinio istoriją atsitiesti ir laimėti seriją, suklupus pirmose dvejose rungtynėse, pavyko tik vienai komandai. 1996 metų finale Kauno „Atletas“ buvo išsiveržęs į priekį 2-0, bet „Žalgiris“ atsakė trijų pergalių serija ir tapo čempionu.

Verta pažymėti, kad nelaimėlio „Atleto“ garbę tuo metu gynė ir T. Pačėsas.

„Žaidėjai turi suprasti, kad be pasiaukojimo nieko nebus, nes „Neptūnas“ yra užsivedusi komanda, kurią stabdyti yra sunku. Bet šiandien mums pavyko. Pabandysime ir dar kartą laimėti“, – ginklų vis dar nesudėjo strategas.

Nors daug kas tikėjosi, kad klaipėdiečiams Vilniuje jau padėti galės Donatas Zavackas, sportinę aprangą vilkėjęs veteranas taip ir nepakilo nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Bet galbūt jo indėlio „Neptūnas“ sulauks ketvirtame serijos mače?

„Sprendimą priima daktaras“, – nedaugžodžiavo D. Adomaitis.

Vilniaus ir Klaipėdos miesto mūšio laimėtojas šio sezono finale susikaus su 6-to iš eilės ir 18-ikto klubo karjeroje titulo siekiančiu „Žalgiriu“, kuris kitame pusfinalyje be didesnio vargo 3-0 įveikė Utenos „Juventus“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)