Praėjusią savaitę „Vytautas“ neprilygo „Šiaulių“ ekipai (75:106), o trečiadienį turėjo pripažinti ir įsibėgėjusio Panevėžio „Lietkabelio“ pranašumą (81:87).

„Mes nesame stipresni nei už „Neptūną“, nei už „Šiaulius“, nei už tą patį „Lietkabelį“. Todėl tikrai nieko nuostabaus, kad pralaimime – visos komandos yra stiprios“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt nesėkmių per daug nesureikšmino V. Šeškus.

Jo kariauna su 8 laimėjimais per 14 turų turnyro lentelėje rikiuojasi ketvirta. Bet jau sekmadienį laukia dar vienas rimtas išbandymas – namuose teks grumtis su vienvaldžiu lyderiu Kauno „Žalgiriu“.

„Žalgiris“ paskutiniu metu demonstruoja gerą krepšį, bet bandysime patys kovoti, o ne stebuklo laukti“, – iš anksto pasiduoti neketino 48-erių strategas.

Pastaruoju metu prieniškius tarsi uraganas medžius iš rikiuotės išvartė traumos. Tačiau dabar žaisti negali vos vienas žaidėjas, bet ir jis nėra pagrindinis ekipos variklis.

Didžiausią nerimą V. Šeškui kelia iš užsienio plaukiančios geriausio jo žaidėjo Šarūno Vasiliausko vilionės. Tiesa, pirmuosius pelningesnius pasiūlymus 26-erių gynėjas jau atmetė.

„Manau, kad jam pačiam patinka žaisti Prienuose – jeigu nepatiktų, būtų išvažiavęs, nes atlyginimą jam siūlė didesnį. Jis su mumis sutartį pasirašė su galimybe išvykti. Tai jis gali padaryti iki sausio 10 dienos. Laukiame, nes jei išvažiuotų, atsirastų naujos problemos“, – su nerimu balse apie 15,6 taško pelnantį ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo atliekantį kaunietį kalbėjo treneris.

– Taip sėkmingai sezoną pradėjęs „Vytautas“ pastaruoju metu įkrito į duobelę – patirti du pralaimėjimai iš eilės. Jėgos išseko ar yra kitokių priežasčių?, – Krepšinis.lt paklausė V. Šeškaus.

– Nemanau, kad du pralaimėjimai iš eilės yra duobelė. Pergalė Pasvalyje man pačiam buvo netikėta, nes žaidėme praktiškai penkiese: neturėjome nė vieno „centro“ – Laimonui Kisieliui teko žaisti penktoje pozicijoje. O Šiauliuose po to tie žmonės jau tiesiog neturėjo jėgų. Trečio kėlinio pradžioje, kai atsilikome 15 taškų, aš jau vaikus į aikštelę išleidau.

Šiemet mes nesame stipresni nei už „Neptūną“, nei už „Šiaulius“, nei už tą patį „Lietkabelį“. Todėl tikrai nieko nuostabaus, kad pralaimime – visos komandos yra stiprios, o dabar visos komandos dar ir stiprinasi.

Dažnai daug ką lemia ir sėkmė: Panevėžyje buvome persvėrę rezultatą, bet padarėme kelias klaidas ir viskas – šį kartą pasisekė jiems. Taip kad nemanau, jog čia duobelė (juokiasi). Duobelė būna, kai pralaimi kokius 6 kartus iš eilės.

– Bet juk sekmadienį lengviau nebus, nes laukia „Žalgiris“. Ar tikitės Kalėdinio stebuklo?

– Kodėl stebuklo? Mes namie tikrai kausimės. Aišku, „Žalgiris“ paskutiniu metu gerą krepšį demonstruoja, bet bandysime patys kovoti, o ne stebuklo laukti (šypsosi).

– Ar matote „Žalgirio“ komandoje spragų, kuriomis galėtumėte pasinaudoti?

– Labai didelių skylių jie neturi – juk tai Eurolygos komanda: mūsų biudžetai skiriasi kaip dangus ir žemė. Bet kai žaidi prieš „Žalgirį“, žaidėjų nereikia motyvuoti. Žaidžiant namuose privalome gerai pataikyti, o tada galėsime kovoti. Bet jeigu pataikymo procentas bus mažesnis nei 30, bus tikrai sunku, nes jų priekinė linija daug stipresnė už mūsų.

– O jau visi žaidėjai sveiki ir gali žaisti?

– Vienintelis Paulius Ivanauskas turi traumą, bet visi kiti jau grįžta. Kai kurie pagrindiniai žaidėjai nesitreniravo dvi savaites, Vilmantas Dilys – iš vis mėnesį. Nėra taip lengva grįžti į ritmą, bet po truputį judame į priekį.

– O kokia Povilo Butkevičiaus forma?

– Sunku jam – su baime žaidžia. Jeigu jam dar kartą išnirs tas petys, teks daryti operaciją. Bet jis man sako: treneri, žaisiu, o jei išnirs, tai išnirs – pasidarysiu operaciją. Kaip ir visi, turime problemų. Bet stengiamės, kad jos būtų kuo mažiau skausmingesnės.

– Ar tikrai Šarūną Vasiliauską viliojo užsienio klubai?

– Norėjo jį keli Graikijos ir Vokietijos klubai pasikviesti, bet kol kas jam čia gerai sekasi. Manau, kad jam pačiam patinka žaisti Prienuose – jeigu nepatiktų, būtų išvažiavęs, nes atlyginimą jam siūlė didesnį. Jis su mumis sutartį pasirašė su galimybe išvykti. Tai jis gali padaryti iki sausio 10 dienos. Laukiame, nes jei išvažiuotų, atsirastų naujos problemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)