Lemiamas, penktąsias serijos rungtynes po itin dramatiško ir emocingo finišo Vilniuje klaipėdiečiai laimėjo 73:72 (18:20, 24:22, 17:15, 14:15).

„Labai sunku komentuoti, nes daug emocijų. Tai yra fantastika. Niekas nesididžiuoja vyrais taip, kaip aš. Už visą tą darbą sezono metu, už šią seriją. Tai yra fantastika. Vienas malonumas dirbti su tokiais motyvuotais žmonėmis. Reikia pasveikinti ir varžovus, nes serija buvo fantastinė. Tik pabaiga galėjo būti gera vienai komandai“, – po mačo švytėjo D. Adomaitis.

Anot stratego, jo auklėtinius itin motyvavo faktas, kad „Lietuvos rytas“ visą sezoną darė viską, kad pusfinalyje išvengtų akistatos su klaipėdiečiais ir netgi nepersistengė rungtynėse Prienuose, praktiškai atidavęs pergalę Prienų-Birštono „Vytautui“. Visgi situacija susiklostė taip, kad aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmė klaipėdiečiai ir akistatos su „Neptūnu“ Tomo Pačėso auklėtiniai neišvengė.

„Vyrai gerai sureagavo į įvairias motyvacijas. Mums didžiausia motyvacija pusfinalyje buvo „Lietuvos ryto“ žaidimas Prienuose. Didžiuojuosi visais, sirgaliais, žmonėmis, kurie mus beprotiškai palaikė. Tokį palaikymą paskutinį kartą jaučiau kai pats dar „Žalgiryje“ žaidžiau, – tęsė jis. – Mes matėme, kad „Lietuvos rytas“ nenorėjo žaisti su mums ir prisiminėme, ką jie darė Prienuose. Išėjo taip, kaip išėjo, o tai mums pridėjo dar daugiau motyvacijos. Mes nugalėjome stipresnę komandą, toks faktas.“

Primename, kad balandžio 13 d. T. Pačėsas ir sostinės komanda Prienuose patyrė pralaimėjimą 77:80, o vaizdas aikštėje buvo labai specifinis – „Lietuvos ryto“ komanda mačo pabaigoje akivaizdžiai nepersistengė, nepažeidinėjo taisyklių ir leido laimėjimu džiaugtis Virginijaus Šeškaus auklėtiniams.

Tuo metu atrodė, kad šis tyčinis pralaimėjimas bus parankus „Lietuvos rytui“ – Prienų komanda turnyro lentelėje žengė aukščiau už „Neptūną“. Visgi pačioje reguliariojo sezono pabaigoje klaipėdiečiai sugebėjo susiimti ir pakilti į trečiąją turnyro lentelės poziciją, taip pusfinalyje išvengdami akistatos su Kauno „Žalgiriu“.

„Aš gal šiek tiek pažaisdamas kalbėjau, kad jie favoritai, tačiau yra faktas, kad mes nugalėjome stipresnius varžovus. Dvylika „Neptūno“ karių įveikė dvylika „Lietuvos ryto“ karių. Mes taktiškai sugebėjome primesti mums parankesnį žaidimą, turėdami silpnesnes vietas privertėme juos žaisti taip, kaip mes norime“, – dėstė treneris.

Anot D. Adomaičio, kalbėti apie jau trečiadienį startuosiantį finalą su žalgiriečiais dar anksti. „Emocijų labai daug, mums dar reikia su jomis susitvarkyti ir kalbėti apie ateitį galėsime pradėti tik savaitės pradžioje“, – pažymėjo jis.

Klaipėdiečių strategas negalėjo susilaikyti nuo pagyrimų savo ekipos lyderiui Danieliui Ewingui, kuris lemiamose rungtynėse Vilniuje pelnė 24 taškus ir realizavo svarbiausius metimus mačo pabaigoje.

„Danielis – neįtikėtinas žaidėjas. Jo krepšinio IQ yra tiesiog fantastiškas. Turėti tokį žmogų komandoje – didžiulis privalumas, ir mums pavyko juo pasinaudoti“, – teigė D. Adomaitis, netrukus pripažinęs, kad ši pergalė Vilniuje yra viena iš pačių reikšmingiausių per iki šiol gana trumą jo trenerio karjerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)