Po antrojo LKL finalo serijos mačo Klaipėdoje, kuomet žalgiriečiai gavo skaudžią „Neptūno“ pamoką (50:74), Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai atsitiesė kaip tikri čempionai – uostamiesčio ekipą gynyboje smaugte smaugę jie didžiuliais skirtumais laimėjo trejas rungtynes iš eilės (78:54, 74:50 ir 97:70) ir maudėsi šampano pursluose – 4:1.

„Kai gauni skuduru, tai pasitempi ir žaidi geriau“, – žaidėjų nusiteikimą po antausio pajūryje prisiminė „Žalgirio“ direktorius.

Kauno klubo kapitonas Paulius Jankūnas LKL trofėjų bučiavo jau dešimtą kartą karjeroje, kai ilgametis rinktinės narys Renaldas Seibutis – ilgai lauktą pirmąjį. Triumfo skrydį nuo žaidėjų rankų pirmą kartą vyriausiojo trenerio karjeroje pajuto ir Š. Jasikevičius.

„Jeigu treneris iškėlė titulą į viršų, tai esame patenkinti“, – vertindamas prieš penkis mėnesius iškepto stratego įdirbį nedaugžodžiavo P. Motiejūnas.

Sutartys su beveik puse Lietuvos rinktinės žaidėjų ir svajonės apie Eurolygos TOP-8 etapą – Lietuvos čempionai sezoną pasitiko optimistiškai. Tačiau realybė buvo kur kas skaudesnė nei tikėtasi, todėl po triuškinančių antausių postą teko palikti Gintarui Krapikui, o jam iš paskos su „Žalgiriu“ atsisveikino ir Mantas Kalnietis, sparnus pakėlęs į Italiją.

Prie komandos vairo stojus Šarui, Laikinosios sostinės ekipa kluptelėjo ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale, suteikusi galimybę Vilniaus „Lietuvos rytui“ pasimėgauti šlovės minute.

„Buvo iškelti tikslai, bet ne visi jie pasiekti.Tačiau svarbiausia, kad laimėjome LKL. Sezoną pabaigti optimistiškai ir gera nata – daug geriau. Priėmėme pamokas ir judame toliau“, – pažymėjo P. Motiejūnas.

Vis tik, kaip Krepšinis.lt sakė legendinis Jiri Zidekas, „Žalgiris“ praėjusiame sezone pasiekė ir kur kas reikšmingesnę pergalę – su Eurolyga pasirašė sutartį, kuri leis dar 10 metų varžytis pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre.

Pagal naują formatą Eurolygoje ateinančius 10 sezonų grumsis tik 16 geriausių komandų, todėl visos kovos prilygs TOP-16 mūšiams. Šiemet nudegęs „Žalgiris“ (2 pergalės 12 pralaimėjimų) šio jausmo pakartoti, veikiausiai, nenorėtų, todėl jau dabar ėmėsi žvalgytis pastiprinimo kitam sezonui.

Buvo iškelti tikslai, bet ne visi jie pasiekti. Tačiau svarbiausia, kad laimėjome LKL. Sezoną pabaigti optimistiškai ir gera nata – daug geriau.
Paulius Motiejūnas
Pirmasis pirkinys – 23-ejų metų 196 cm ūgio prancūzas Leo Westermannas, dabartinėje Kauno ekipoje tikriausiai pakeisiantis pagrindinį kandidatą laimėti LKL finalo MVP titulą Jerome'ą Randle'ą. Su Ukrainos pilietybę turinčiu amerikiečiu žiemą sutartis buvo pasirašyta iki sezono pabaigos.

Miglotai atrodo ir sezoną ant suolo užbaigusio kanadiečio Olivier Hanlano galimybės išsaugoti vietą „Žalgirio“ ekipoje. 42-asis NBA naujokų biržos šaukimas praėjusią vasarą buvo sudaręs sutartį pagal formulę „1+1“.

„Čia trenerių sprendimas – jie renkasi su kuo žaisti. Turime 14 žaidėjų, o visų į aikštelę leisti negalime, todėl nelabai yra ką aiškinti – žaidė tie, kurie padėjo laimėti. Hanlanas turėjo sveikatos problemų, buvo kažkiek iškritęs iš rikiuotės, o treneriai rado gerą formulę ir nenorėjo rizikuoti“, – sprendimą po pirmojo pusfinalio mačo su Utenos „Juventus“ klubu ant suolo palikti Jutos „Jazz“ ekipai priklausantį gynėją aiškino P. Motiejūnas.

Savo sutartyse „pliusus“ dar turi Siimas-Sanderis Vene, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Brockas Motumas ir Kasparas Vecvagaras, o Roberto Javtoko ir Iano Vougiouko sutarčių galiojimo laikas oficialiai baigiasi finišavus sezonui.

„Duokite laiko: reikia pašnekėti, pasidžiaugti, visiems padėkoti ir tada pradėsime komplektuotis toliau“, – apie vasaros darbus dar kalbėti nenorėjo „Žalgirio“ vadovas.

Tačiau jau dabar kauniečiai turi bent pusę sudėties: be L. Westermanno, dar bent vieną sezoną žaliai-baltus marškinėlius tikrai vilkės Lukas Lekavičius, Martynas Sajus, Vytenis Lipkevičius ir Paulius Jankūnas su Edgaru Ulanovu (abu naujas sutartis pasirašė sezono metu). Pagal planą, komandai ir toliau turėtų vadovauti Š. Jasikevičius, žiemą pasirašęs 2,5 metų galiosiančią sutartį.

Ilgam savo ateitį su „Žalgiriu“ susiejo ir Vokietijos supertalentas Isaiah Hartensteinas. Tiesa, 18-metis 210 cm ūgio legionierius, nors jau buvo registruotas į pagrindinę sudėtį, nei Eurolygoje, nei LKL čemionate nedebiutavo. Apie NBA svajojantis aukštaūgis buvo patyręs traumą, kurios detalės buvo slepiamos po devyniais užraktais.

„Jis turėjo nugaros traumą, bet dabar yra visiškai pasveikęs ir sportuoja. Taip, kol kas jis ne Lietuvoje – kol sezonas nebuvo pasibaigęs, jam nebuvo tikslo čia būti. Vasarą sportuos, dirbs ir kitą sezoną bus pas mus“, – konstatavo P. Motiejūnas.

Nors „Žalgirio“ vadovų galvose jau sukasi mintys dėl naujojo sezono, oficialiai dar nebaigtas ir šis. Lietuvos čempionams aukso žiedai bus įteikti trečiadienio vakarą Trakuose vyksiančioje LKL sezono uždarymo ceremonijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)