„Pirmiausia reikia pasveikinti vyrus su puikia serija – laimėti 19 rungtynių iš eilės yra tikrai puikus rezultatas. Tikrai įspūdinga serija, kuri tęsėsi jau daugelį mėnesių. Bet šiandien buvo tokios rungtynės, kai nusipelnę laimėti buvome tiek mes, tiek Panevėžys“, – mintimis dalijosi Šaras, kurio auklėtiniai „Cido“ arenoje šiemet suklupo jau antrą kartą.

Vienu metu 13 taškų deficitą turėjęs „Žalgiris“ likus žaisti 8,8 sek. išlygino rezultatą, tačiau paskutinėje šeimininkų atakoje suklydo gynyboje ir leido Lorenzo Williamsui lengvai įmesti pergalingą dvitaškį.

„Mes jau daug kartų esame kentėję nuo nesusikalbėjimo tarp tos pačios pozicijos žaidėjų. Aš net nemokau dviejų gynėjų, kad reikia susikeisti, ir nesiruošiu mokyti – buvo du patyrę žaidėjai ir jiems reikėtų tokioje situacijoje susikeisti. Bet nežinau... Taip yra. Bet niekada nepralaimi rungtynių paskutinėmis sekundėmis – viskas prasidėjo nuo anksčiau: neatsakėme į jų fizinį kontaktą ir taip toliau“, – aiškino žalgiriečių vairininkas.

Rungtynių metu emocingai į įvykius aikštėje reagavęs treneris kalbėdamas su žurnalistais buvo kiek ramesnis. Bet arbitrų, kurie kauniečiams skyrė net tris technines pražangas (jas gavo Š. Jasikevičius, Egdaras Ulanovas ir atsarginių suolelis), darbo nuošalyje nepaliko. Be to, kritikos akmenį jis paleido ir į šalies televizijų daržą.

„Momentais buvo net liūdna. Teisėjai irgi žmonės, jie turi irgi turi teisę klysti, tačiau faktas yra neginčijamas – kai žaidžia pirma ir antra Lietuvos komandos, negali teisėjauti teisėjai iš reitingo penketuko. Aiškiname, kad tai yra mūsų religija, bet nerodyti šių rungtynių per televiziją yra dar viena gėda“, – į vatą nevyniojo Šaras.

Tiesa, mačas buvo transliuojamas per DELFI TV, todėl šalies krepšinio gerbėjai turėjo galimybę stebėti lyderių mūšį.


„Džiaugiamės, – šypsojosi panevėžiečių treneris Kazys Maksvytis. – Buvo sunkios rungtynės su daug pakilimų ir nuosmukių, bet turėjome keliomis laisvomis dienomis daugiau nei „Žalgiris“, todėl prieš rungtynes tikrai jautėmės užtikrintai – buvome pailsėję, pasiruošę.

Kovojome iki galo ir laimėjome. „Žalgiris“ šiemet gerai žaidžia tiek Lietuvoje, tiek Eurolygoje, turi ir gerus žaidėjus, ir gerą trenerių kolektyvą, todėl tokias rungtynes laimėti yra dvigubai malonu.“

„Lietkabelio“ vairininkas, priešingai nei jo kolega Š. Jasikevičius, nenorėjo paploninti savo piniginės, todėl atsisakė komentuoti teisėjų darbą.

„Pagal reglamentą negaliu komentuoti, – juokėsi jis. – Žinote, viena pusė nori vienokio teisėjavimo, kita – kitokio. Mes galime rungtynių eigoje spausti teisėjus, aišku proto ribose, bet jos buvo įtemptos, todėl ir buvo visokių švilpukų. Visgi nenorėčiau vertinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)