Kai Jonas Valančiūnas susižeidė čiurną ir dauguma „Raptors“ sirgalių ėmė abejoti kanadiečių galimybėmis, į žibintų šviesą iššoko 23-ejų metų B. Biyombo. Galiūno iš Kongo aistra krepšiniui vėl užkūrė „dinozaurų“ varikliuką, leidusį NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijoje prieš Majamio „Heat“ krepšininkus išsiveržti į priekį 3-2.

Žvėriškas B. Biyombo blokas „Heat“ žvaigždei Dwyane'ui Wade'ui, kurį palydėjo firminis legendinio centro Dikembe Mutombo judesiukas pirštu, sprintas per visą aikštę ir galingas dėjimas dviem rankomis – šie du vienas paskui kitą sekę epizodai tiek gynyboje, tiek puolime iliustravo tikrąjį J. Valančiūno dublerio indėlį.

„Rezultatai kalba patys už save. Energiją, kurią jis įneša abejose aikštės pusėse, yra nereali. O tokie epizodai, kai jis sprintavo kaip Usainas Boltas – mus užveda“, – paklaustas apie B. Biyombo įtaka komandai, sakė D. DeRozanas, taip pat pasidžiaugęs ir geromis aukštaūgio užtvaromis, kurios leido gynėjams sėkmingai rinkti taškus.

Ne be reikalo Dwane'as Casey 206 cm ūgio afrikietį ant parketo laikė net 38 minutes – tai trečias rezultatas visoje „Raptors“ komandoje. Daugiau rungtyniavo tik K. Lowry (41 min.) ir D. DeRozanas (40 min.).

B. Biyombo vien per pirmąją rungtynių dalį, kurioje „Raptors“ vienu metu pirmavo net 20 taškų skirtumu, pelnė 10 taškų (4/5 dvit., 2/4 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 blokus (atkrintamųjų rekordas). Po pertraukos jis pridėjo tik vieną atkovotą kamuolį, tačiau ne kartą solidžiai po krepšiu atsitvėrė savo varžovą, taip suteikdamas K. Lowry galimybę sugriebti net 10 atšokusių kamuolių.

„Jis buvo solidus tiek kovodamas dėl kamuolių, tiek statydamas užtvaras, tiek iš psichologinės pusės – jis šiuo būdu tarsi nustatė toną šioms rungtynėms“, – savo auklėtinį gyrė ir „Raptors“ vairininkas.

„Heat“ krepšininkai iš po krepšio atakavo vos 36 proc. taiklumu, o tokio prasto pataikymo priežastis – būtent B. Biyombo. Afrikietis šiame sezone traumuotą J. Valančiūną pakeitė jau antrą kartą. Ir vėl jis savo progą išnaudoja itin sėkmingai.

Apskritai ši pusfinalio serija – ne tik atkakli (per 5 mačus pareikalavo net 3 pratęsimų), bet ir itin kovinga: traumas jau patyrė ne tik JV, bet ir DeMarre'as Carollas (abu „Raptors“) bei Hassanas Whiteside'as ir Luolas Dengas (abu „Heat“), o K. Lowry vėl žaidė už pleistru ant antakio.

„Atkrintamosios ir yra paremtos fizine kova, o ši serija tik iliustruoja, kad susitinka antra ir trečia omandos, kurios kovoja dėl savo sezono. Bet toks tas krepšinis – nieko nešvaraus aš neįžvelgiu“, – paklaustas apie fizinius sunkumus akistatoje su „Heat“ atsakė K. Lowry.

Šeštosios serijos rungtynės, kurios „Raptors“ ir toliau turės verstis be J. Valančiūno pagalbos, bus žaidžiamos naktį iš penktadienio į šeštadienį 3 val. Lietuvos laiku. Laimėję Majamyje „dinozaurai“ padarytų tai, ko ši komanda klubo istorijoje dar nė karto nėra pasiekusi – iškoptų į konferencijos finalą, kuriame lauktų mūšis su Klivlando „Cavaliers“ vyrukais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)