„Aha“, – Krepšinis.lt paklausus, ar prasidėjus atkrintamosioms varžyboms treniruočių intensyvumas buvo sumažintas, ironiškai numykė Antanas Kavaliauskas.

Antradienio rytą jis su komandos draugais turėjo vieną paskutinių repeticijų prieš trečiadienį prasidedančią LKL pusfinalio seriją.

Ketvirtfinalį su Panevėžio „Lietkabeliu“ vilniečiai laimėjo santykiu 3:0, bet dviejose akistatose leido varžovams iki paskutinių minučių kabintis į kulnis. Tuo nebuvo patenkintas juodo darbo pratybose šalininkas T. Pačėsas, tad prakaitas „Siemens“ arenoje, į kurią šalies vicečempionai persikelia artėjant sezono kulminacijai, toliau liejasi laisvai.

Ir A. Kavaliauskas abejoja, ar kas nors pasikeistų, jei „Neptūną“ vilniečiai nugalėtų tuo pačiu rezultatu, taip užsitikrindami kiek daugiau nei savaitę laiko pasiruošimui finalui.

„Kalbame apie poilsį ar apie papildomas treniruotes? – bendraudamas su žurnalistais, pasitikslino „Lietuvos ryto“ kapitonas. – Žinoma, bet kokiu atveju, patekimas į finalą tiesiausiu keliu būtų idealus variantas. Bet „Neptūnas“ yra viena geriausių komandų Lietuvoje. Jie turi talentingų metikų, kovotojų, gerą trenerį. Bus labai sunki serija. Svarbiausia bus apsiginti, atkovoti kamuolius, nedaryti klaidų. Kaip visada, labai svarbios bus pirmos rungtynės, kurios parodys, kas geriau pasiruošė šį kartą“

Šiame sezone Vilniaus ir Klaipėdos klubai ietis buvo surėmę penkis kartus, iš kurių keturi baigėsi „Lietuvos ryto“ pergale.

Nepaisant to, reguliariam sezonui artėjant į pabaigą internetas net ūžė nuo komentarų, esą „Lietuvos rytas“ pats padovanojo pergalę Prienų-Birštono „Vytautui“, kad tik pastaroji komanda užsitikrintų trečią vietą turnyro lentelėje ir taip vėliau taptų sostinės klubo varžove pusfinalyje.

Įvyko kitaip: net ir nugalėjęs „Lietuvos rytą“, „Vytautas“ išbarstė svarbių taškų ir finišavo ketvirtas, o ketvirtfinalyje buvo eliminuotas Utenos „Juventus“.

Savo ruožtu, trečią vietą užėmęs „Neptūnas“ atkrintamąsias varžybas pradėjo 3:1 įveikdamas „Šiaulius“.

Šioje serijoje pirmu smuiku griežė po traumos pagaliau įsibėgėjęs ir visu grožiu atsiskleidęs Mindaugas Girdžiūnas, paskutinėse rungtynėse pataikęs visus 7 tritaškius ir surinkęs 23 taškus.

„Jis dabar geros formos, buvo vienas pagrindinių faktorių serijoje su „Šiauliais“. Danielis Ewingas visą sezoną buvo komandos pagrindinis ramstis puolime. Yra ir kitų pavojingų ginklų – Travisas Baderis, Martynas Mažeika, Arnas Butkevičius, Jerai Grantas, Vytautas Šarakauskas. „Neptūno“ sudėtis – gana subalansuota. Klaipėdiečiai visada nusiteikę priešintis. Daug lemia detalės, susikaupimas, kai kuriais atvejais – individualus žaidėjų meistriškumas. Bandysime tai akcentuoti ir išnaudoti“, – oponentus vertino ir pusfinaliui ruošėsi T. Pačėsas.

Tuo metu ant savo atsarginių suolo jis turės visą įmanomą pasirinkimą.

„Tiek A. Kavaliauskas, tiek Adamas Lapeta po traumų grįžta į normalų ritmą. Kol kas galime džiaugtis, kad šiuo aspektu neturime jokių problemų“, – teigė T. Pačėsas.

LKL pusfinalio serija iki trijų pergalių tarp „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ prasidės trečiadienį, 19 val., Vilniuje.

Diena anksčiau į pirmą akistatą stos kito pusfinalio pora – titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ ir Utenos „Juventus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)