Sezono viduryje komandos vairą perėmęs ir Karaliaus Mindaugo taurę su „Lietuvos rytu“ iškovojęs T. Pačėsas su kariauna krito LKL pusfinalyje, kuriame kelią sostinės ekipai užkirto uostamiesčio krepšininkai.

„Buvo įtemptas mačas, o laimėtojus nulėmė svarbūs elementai. Deja, pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, nepataikėme baudų. Tokios detelės lėmė, kad pralaimėjome vienu tašku. Kovojome iki galo, bet vienas atkovotas kamuolys nulėmė varžybų baigtį. Ką daugiau čia ir bepasakysi“, – po paskutinių serijos rungtynių, kurias „Lietuvos rytas“ varžovams pralaimėjo 72:73, teigė T. Pačėsas.

Anot jo, visa pusfinalio serija, kurioje „Lietuvos rytas“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą 2-3, sostinės ekipai buvo sugadinta dar pirmose rungtynėse, kuriose namie vilniečiai neįstengė pasipriešinti varžovams iš Klaipėdos.

„Visos serijos toną uždavė pirmos rungtynės, kurias pralaimėjome 71:83. Visos kitos keturios rungtynės baigėsi vos kelių taškų skirtumu,o pirmosios buvo visiškai nevykusios, kurios ir buvo esmė“, – aiškino treneris.

Paklaustas, kaip komanda motyvuosis kovai dėl bronzos su Utenos „Juventus“, T. Pačėsas šyptelėjo.

„Kalbame apie profesionalų sportą ir profesionalų klubą. Tokiam klubui kaip „Lietuvos rytas“ reikia žaisti, reikia vykdyti savo prievoles. Mes nieko naujo neprigalvosime, nebent LKL pakeis nuostatus ir kovoti dėl bronzos nereikės“, – konstatavo jis.

Pasiteirautas, ar šį sensacingą pralaimėjimą klaipėdiečiams galima pavadinti tragedija, T. Pačėsas giliai atsikvėpė.

„Įvardinkite patys, kas čia nutiko. Vienas atvejis toks istorijoje jau buvo, kai „Lietuvos rytas“ nežaidė finale. Taigi, kažko pernelyg naujo nėra“, – pažymėjo jis.

„Tete-a-Tete Casino“ čempionato finale „Neptūnas“ ir Kauno „Žalgiris“ jau kovėsi 2013-2014 m. Tiesa, tąsyk pusfinalyje vilniečius eliminavo ne klaipėdiečiai, o žalgiriečiai.

Serija dėl bronzos medalių, kurioje T. Pačėso auklėtiniai iki trijų pergalių kausis su „Juventus“, startuos gegužės 26 d., ketvirtadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)