Naujausią prognozę sudarę ESPN analitikai mano, kad ateinančią savaitę vyksiančioje NBA naujokų biržje D. Sabonis bus pasirinktas 9-uoju šaukimu, kuris priklauso būtent Toronto „Raptors“ klubui.

Lietuvos krepšinio legendos A. Sabonio sūnus Domantas jau kurį laiką figūruoja Toronto ekipos taikiklyje, dalyvavo kanadiečių ekipos peržiūroje ir pats neslepia, kad norėtų žaisti kartu su J. Valančiūnu.

Jog rimtai susidomėjo 20-mečiu lietuviu, tvirtino ir pačio „Raptors“ klubo atstovai. Tuo metu ESPN teigimu, D. Sabonio pasirinkimas Kanados ekipai būtų tobulas variantas.

„Jis – pats tinkamiausias pasirinkimas Toronto klubui. D. Sabonis – stiprus vyrukas, jau pasirengęs NBA ir yra talentingesnis už savo konkurentus“, – rašoma ESPN publikacijoje.

Amerikiečių teigimu, „Raptors“ labai trūksta sunkiojo krašto puolėjo, ką buvo galima pastebėti ir atkrintamosiose varžybose – argentiniečių veteranas Luisas Scola NBA arenose atrodo vis prasčiau ir prasčiau.

Konkurentais šioje pozicijoje D. Saboniui bus trys krepšininkai – Deynota Davisas, Skalo Labissiere'as ir Henry Ellensonas, tačiau ESPN nuomone, lietuvis yra talentingiausias iš šios „jaunų sunkiųjų kraštų“ plejados.

„D. Sabonis – tinkamiausias variantas Torontui ir jau geriausiai pasiruošęs žaisti vyrišką krepšinį“, – konstatuoja amerikiečiai.

Primename, kad šią savaitę „Basketball Insiders“ reporteris S. Kyleris tvirtino žinantis, kad „Raptors“ klubas D. Saboniui davė pažadą pašaukti jį NBA biržoje devintuoju numeriu.

„Raptors“ klubo klausiau, kaip viskas bus. Pamatysime – kol kas žinau tiek pat, kiek ir jūs“, – teigė į Lietuvą sugrįžęs Jonas Valančiūnas, taip pat neslepiantis, jog norėtų žaisti vienoje komandoje su savo tautiečiu.

„Jeigu mane pašauktų „Raptors“, Lietuva išprotėtų“, – neseniai juokavo ir pats D. Sabonis.

Visgi neseniai su D. Saboniu Los Andžele bendravęs Mindaugas Kuzminskas interviu krepšinis.lt sakė, kad pats Domantas dėl savo ateities kol kas nežino visiškai nieko.

„Ten tiesiog loterija – gali pakviesti net ir komanda, su kuria jis neturėjo treniruočių, todėl ateitis yra visiškai neaiški ir ji spręsis tik konkrečiai tą dieną (naktį iš birželio 23-ios į 24-ą). Biržos naktį būna labai daug netikėtumų, todėl nemanau, kad kažkokie pažadai egzistuoja, nes aukštesnį šaukimą turinti komanda gali imti ir pakviesti“, – konstatavo M. Kuzminskas.

20-metis D. Sabonis prieš NBA naujokų biržą iš viso pasirodė keturioms komandoms – Fynikso „Suns“, Toronto „Raptors“, Bostono „Celtics“ ir „Jazz“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)