Du pralaimėjimus grupės varžybose patyrusi ir gynėjo Martyno Varno netekusi Lietuvos ekipa atsitiesė atkrintamosiose varžybose, kuriose iškovojo tris pergales paeiliui ir pusfinalyje atkeršijo (68:64) turkams, kurie pirmame etape buvo sutriuškinę Tomo Masiulio auklėtinius 90:68.

Tiesa, sekmadienį finale pastarieji jau nebeturėjo argumentų prieš Ispanijos atstovus, įtikinamai laimėjusius rezultatu 68:55.

Iš Helsinkio (Suomija) su komanda parskridęs T. Masiulis oro uoste pasirodė krūtinės nepapuošęs sidabriniu medaliu, bet ne dėl to, kad kratytųsi jo.

Likusi be M. Varno, Lietuvos rinktinė neturėjo vieno vedlio, į kurį būtų krypę likusių žvilgsniai. Gynėjas Kristupas Žemaitis buvo išrinktas į simbolinį pirmenybių penketą, bet ir jo pasirodymas pernelyg neišsiskyrė iš bendro komandinio žaidimo, kuriuo kelią į finalą grindė lietuviai.

„Tokia ta mūsų lietuviška krepšinio mokykla. Kad ir kur benuvažiuojame, visi stebisi, kaip mes, neturėdami kažkokių ypatingų talentų, neturėdami daug vaikų, būdami iš tokios mažos šalies, sugebame demonstruoti gerus rezultatus. Manau, turime išmokti džiaugtis tuo, ką turime“, – sakė T. Masiulis.

Dėl apdovanojimų pirmiausia jis buvo dėkingas pirmiesiems auklėtinių treneriams, kurių indėlis į šį pasiekimą, specialisto žodžiais, buvo didžiausias. Dėkojo T. Masiulis ir savo žaidėjams.

„Stengėmės, kovojome, net kojos lūžo. Užuojauta Martynui, bet tikiuosi, kad po traumos jis grįš dar stipresnis“, – vylėsi treneris.

Krepšinis.lt paklaustas apie finalą, jis pripažino, kad ispanai lemiamose rungtynėse buvo pajėgesni.

„Čempionato pradžioje jie nedemonstravo geros sportinės formos, bet palaipsniui kėlė ją į viršų. O mums daug jėgų kainavo pusfinalis su turkais. Finale tris kėlinius laikėmės, bet tuomet neįkrito keli metimai, kokius paprastai pataikome, ir varžovų aikštės gynyba išmušė iš vėžių. Jie laimėjo pelnytai.

Sunku pasakyti, ar įvykiai būtų klostęsi kitaip, jei būtume galėję žaisti visa sudėtimi. M. Varno labai trūko, bet atsirado kiti žaidėjai. Tautvydas Paliukėnas irgi paskutines dvejas rungtynes žaidė suleidus vaistų nuo skausmo. Tačiau dabar ne laikas verkti dėl situacijos, džiaugiamės tuo medaliu, kurį iškovojome“, – teigė 40-metis buvęs krepšininkas, sidabrą iš Helsinkio savo asmeninėje trofėjų kolekcijoje pridėjęs prie 2013 metais Prahoje (Čekija) iškovoto pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionato bronzos apdovanojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)