Teorinių galimybių žengti į ketvirtfinalį prieš šį turą dar turėję kauniečiai privalėjo ne tik patys laimėti Tel Avive, bet ir laukti palankaus rezultato Stambule.

Tačiau nesulaukė: „Anadolu Efes“ (16/12) klubas Stambulo derbyje 80:77 parbloškė Željko Obradovičiaus treniruojamus Eurolygos vicečempionus „Fenerbahče“ (17/11) krepšininkus ir užsitikrino vietą geriausiųjų aštuonete.

Nors jame dar yra likusi viena laisva vieta, tačiau aplenkti aštuntoje vietoje žengiančios Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda žalgiriečiams jau nėra jokių vilčių.

„Aš įsivaizduoju, kad mano žaidėjai galbūt net rūbinėje žinojo, jog „Fenerbahče“ pralaimi ir gana dideliu skirtumu, tačiau jų pademonstruotas kovingumas manęs nenustebino. Tikiu, kad likusias dvejas rungtynes jie žais užsivedę, nes žino, kad komandai kiekviena pergalė yra svarbi. Galų gale, jeigu esi kovotojas, tu turi išeiti ir žaisti, kad ir kokia bebūtų situacija“, – saviškius gyrė Šarūnas Jasikevičius.

Šiose rungtynėse puikiai pasirodė Kevinas Pangosas, kuris antradienio mūšyje su „Anadolu Efes“ buvo praktiškai nematomas. Šįkart kanadietis per 30 minučių pelnė 15 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Žaidžiant ketvirtas rungtynes per aštuonias dienas jie ne visada gali žaisti gerai. Kevinas ir pats žinojo, kad antradienį nesužaidė gerai, todėl ant parketo žengė su dviguba energija. Tai yra komandinis sportas: draugas už mane – aš už draugą. Negali visi kiekvieną dieną žaisti gerai – juk jie ne robotai. Antradienį Lukas vedė mus į priekį, šiandien – Kevinas: tai ir yra komandinė stiprybė“, – mintimis dalijosi treneris.

Tai buvo jau 20-ta „Žalgirio“ ir „Maccabi“ tarpusavio akistata nuo 2000-ųjų, tačiau vos penktoji kauniečių pergalė. Ir tik antra Tel Avive – jame žalgiriečiai iki šiol vienintelį kartą triumfavo 2004 metų gruodžio 23 dieną (104:102).

Šis faktas nustebino ir patį Š. Jasikevičių. Visgi jis itin didelio apmaudo dėl nepatekimo į elitą neparodė.

„Sąžiningai yra džiaugsmo. Aštuntukas būtų labai fainai, būtų fantastika, bet ir be jo sezonas yra fantastinis. Žinant, kaip žmonės mus pradėjo palaikyti Kaune, kaip viskas pasikeitė, ir tas pats žaidėjų žingsnis į priekį – aš matau vien tik pozityvumą“, – pabrėžė jis.

Būtent buvęs krepšininkas labiausiai prisidėjo prie „Žalgirio“ prisikėlimo ir žaidėjų pasitikėjimo savimi užauginimo. Tai iliustruoja ir faktas, kad šiame sezone kauniečiai išvykoje šventė net 7 pergales per 14 mačų. Ar tai jauną trenerį nustebino?

„Stebina, kad su 13 pergalių nesame aštuntuke – galvojau užteks 13 ar 14. Reikės su Željko šnekėti“, – šyptelėjo Šaras.

Kitą penktadienį žalgiriečiai namuose paskutines šio sezono Eurolygos rungtynes žais prieš Manto Kalniečio atstovaujamą Milano „Emporio Armani“ komandą, o reguliarųjį sezoną užbaigs išvyka į Vitoriją ir akistata su „Baskonia“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)