53:17 – toks rezultatas žibėjo „Basket Hall“ arenoje po 20-ies žaidimo minučių. „Kas jiems atsitiko?“ – panaši mintis kirbėjo turbūt daugelio krepšinio sirgalių galvose.

Tačiau atsakymo į šį klausimą neturėjo net patys žalgiriečiai.

„Sunku ką nors pakeisti, kai jauti, kad komanda nuo pat pirmos minutės netiki, jog gali laimėti. Mes atrišome „Lokomotiv-Kuban“ rankas jau pačioje pradžioje ir sumokėjome kainą. Mane liūdina ne tai, kad pralaimėjome, o kad nekovojome“, – po mačo sakė Gintaras Krapikas.

Nors tokį milžinišką pranašumą susikrovusios komandos dažniausiai antroje mačo pusėje atsipalaiduoja ir leidžia varžovams žaisti laisviau, „Lokomotiv-Kuban“ tai buvo nė motais.

Ketvirtame kėlinyje „Žalgiriui“ grėsė pats didžiausias sutriuškinimas klubo istorijoje – prasidėjus ketvirčiui, kauniečiai atsiliko net 41 taško skirtumu (27:68).

Galiausiai tik paskutinėmis rungtynių minutėmis „Žalgiriui“ pavyko kiek apkarpyti žeminantį deficitą ir išvengti istorinio pralaimėjimo (50:80).

Daugiausiai „Žalgiriui“ (36 taškus) yra atseikėję du klubai – 2001 metais Bolonijos „Kinder“ (54:90) ir 2014 metais Madrido „Real“ (108:72).

Tai taip pat buvo nerezultatyviausios „Žalgirio“ rungtynės Eurolygos istorijoje. Ankstesnis rezultatas buvo 51 taškas.

Visgi Krepšinis.lt kalbintas krepšinio specialistas ir buvęs ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas Sergejus Jovaiša tragedijos iš šio pralaimėjimo daryti nenori.

„Žalgiris“ yra gerai apskaičiavęs, kurias rungtynes privaloma laimėti, – sakė kitą mėnesį 61-ąjį gimtadienį švęsiantis anykštėnas. – Jiems žūtbūt reikėjo pergalės prieš lenkus, tą jie ir padarė.

Šios rungtynės nebuvo labai svarbios, galbūt žalgiriečiai atsipalaidavo. Aišku, negražu nei prieš žiūrovus, nei prieš pačius save šitaip žaisti. Bet „Žalgiris“ tikslingai eina link patekimo į grupės ketvertuką.

Kalbant apie visą šio sezono rezultatą, tai jis tenkina. Galime galvoti apie patekimą į Eurolygos grupės ketvertuką, o Lietuvoje „Žalgiris“ yra vienvaldis lyderis. Tačiau ateityje koją gali pakišti nesugebėjimas mobilizuotis sudėtingose rungtynėse su stipriomis komandomis. Žinoma, dar laiko yra ir viską galima taisyti.“

Pragariškose rungtynėse Krasnodare Lietuvos komandai labiausiai trūko taškų. Antrame kėlinyje „Žalgiris“ apskritai įmetė vos 3 taškelius, kuomet varžovams leido įmesti 25.

Labiausiai „Žalgiris“ stigo lietuvių indėlio. Iš 50 pelnytų taškų tik 18 įmetė Lietuvos krepšininkai. Pasižymėti sugebėjo Paulius Jankūnas (8 tšk.), Robertas Javtokas (6 tšk.), Renaldas Seibutis ir Lukas Lekavičius (po 2 tšk.).

Edgaras Ulanovas (24 min.), Mantas Kalnietis (8 min.) ir Martynas Pocius (8 min.) prametė visus 8 metimus. Kur dingo komandos branduoliu turėjęs tapti lietuviškasis puolimas?

„M. Kalnietis, R. Seibutis, M. Pocius prieš sezoną buvo įvardijami kaip vieni tokių fundamentalių žaidėjų, kurie turi pakeisti „Žalgirio“ veidą ir padėto komandai iškovoti daugiau pergalių.
Tačiau pasakysiu kaip kažkada sakė Jonas Kazlauskas: nesame mes per daug nei geri, nei gražūs. Tai yra akivaizdi ir tuo pačiu skausminga tiesa.“

Kad ir kaip būtų keista, „Žalgiris“ tokiu milžinišku skirtumu pralaimi antras išvykos rungtynes Eurolygoje. Prieš dvi savaites žalgiriečiai Atėnuose net 56:91 nusileido „Panathinaikos“ ekipai.

„Šios rungtynės buvo panašios į praėjusios savaitės mačą Atėnuose, – palygino S. Jovaiša. – Varžovas parodė savo valią, o mūsiškiams neužteko nei valios, nei meistriškumo perlaužti rungtynių eigą savo naudai. Net nereikia žiūrėti, kiek koks individualus žaidėjas įmetė taškų – jeigu visa komanda praleido 80, o įmetė tik 50, tai tiesiog viskas buvo blogai.“

Pasak S. Jovaišos, dabar žalgiriečiams svarbiausia yra padaryti tam tikras išvadas.

„Visų pirma, kiekvienas žaidėjas turi atlikti savianalizę ir atsakyti į klausimus „kodėl aš toks?“ ir „kaip aš galiu padėti komandai?“, – neabejojo „gudrusis lapinas“. – Jeigu visi taip galvos, tai tas krepšininkų „cementas“ atsiras.“

Ir visgi tą „cementą“ užmaišyti reikia kuo greičiau. Tam „Žalgiris“ turi dar trejas Eurolygos rungtynes.

Dabartinė C grupės turnyro lentelė:

1.Barselonos „Barcelona“61574:484
2.Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“61537:465
3.Atėnų „Panathinaikos“34506:501
4.Kauno „Žalgiris“34459:516
5.Izmiro „Pinar Karšiyaka“25485:529
6.Zelionos Guros „Stelmet“16466:532

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)