„Vyrų susikaupimas ir atsidavimas buvo wow. Negaliu net sakyti, kad tai buvo aukšto lygio, tai buvo kažkas fantastiško. Per visas spaudos konferencijas sakau, kad berniukai nelaimi, laimi tik vyrai, o šiandien jie tikrai kovėsi kaip vyrai“, – kalbėdamas su „BasketNews.lt“ savo komandai pagyrų negailėjo Šaras.

Itin agresyviai rungtynes pradėję žalgiriečiai vienu metu turėjo net 11 taškų persvarą (18:7), tačiau kovingieji varžovai nuolat alsavo jiems į nugaras. Po pertraukos „Brose Baskets“ ėmė aktyviau gintis ir pradėjo pavojingai tolti (60:66).

Bet tuomet Kauno ekipoje atsirado gelbėtojas – Lukas Lekavičius, per trečią kėlinį surinkęs net 19 taškų, mačą užbaigė su 29 savo sąskaitoje. Be to, vos vieną metimą prametęs 22-ejų gynėjas dar surinko 32 naudingumo balus, taip pagerindamas net du karjeros rekordus.

Ne ką prasčiau pasirodė ir P. Jankūnas, vien per pirmas tris žaidimo minutes sugebėjęs surinkti 13 naudingumo balų. Iš viso „Žalgirio“ kapitonas įmetė 24 taškus ir taip pat surinko 32 naudingumo balus.

„Buvo daug kontaktinio krepšinio, o jie viską puikiai atlaikė bei netgi prisiderino prie įdomių gynybų paskutinėmis minutėmis. Komanda pademonstravo aukščiausio lygio krepšinį. Iš kitos pusės, kai Paulius ir Lukas taip žaidžia, yra itin malonu, nes jie yra iš mūsų sistemos“, – kalbėjo Šaras.

Verta pažymėti, kad lemiamomis akimirkomis rankos nedrebėjo ir kitam „Žalgirio“ mokyklos auklėtiniui – Edgaras Ulanovas sumetė šešis baudų metimus iš eilės ir taip įtvirtino kauniečių pergalę.

„Mes su vien tik puolimu nelaimėsime. Antrame kėlinuke padarėme labai daug klaidų, o trečią pradėjome nebauduodami, tačiau rungtynes ištraukėme. Manau, kad rungtynės turėjo patikti žiūrovams, nes buvo daug įspūdingų momentų. Tai tikrai buvo fantastiškos krepšinio rungtynės“, – pastabų dėl gynybos turėjo žalgiriečių vairininkas.

Po šios pergalės „Žalgiris“ Eurolygoje ir toliau žygiuoja dešimtas – jį nuo septintą-aštuntą vietas besidalijančių Stambulo „Anadolou Efes“ (12/11) ir Vitorijos „Baskonia“ (12/11) komandų skiria dvi pergalės. Iki reguliariojo sezono pabaigos liko dar 7 turai.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)