Rezultatyviausias ir daugiausiai atkovotų sugriebęs visų laikų JAV komandos narys bei pirmasis istorijoje krepšininkas, laimėjęs net tris olimpinius aukso medalius – taip įspūdingai Rio de Žaneiro olimpiadoje finišavo C. Anthony.

„Esamuoju momentu tikrai sunku tai suvokti – reikia prisėsti, skirti laiko sau ir sugrįžti į šios kelionės pradžią“, – vis dar patikėti tuo, kad įsirašė savo pavardę į olimpinių žaidynių metraščius, negalėjo Niujorko „Knicks“ žvaigždė.

2004 metais rinktinėje debiutavęs amerikietis turėjo tenkintis olimpiniu bronzos medaliu, po dviejų metų pasaulio čempionate jo ir visos JAV komandos laukė toks pats likimas – jie vėl suklupo pusfinalyje ir pasaulyje liko treti.

Bet nuo to momento JAV superžvaigždės nebesuklupo nė sykio ir oficialiose rungtynėse šventė net 76-ias pergales iš eilės – jos leido į savo kraitį įsidėti 2008, 2012 ir 2016 metų olimpinius bei 2010 ir 2014 metų planetos pirmenybių aukso medalius.

Tiesa, pats C. Anthony taip ir negali pasigirti pasaulio čempiono vardu, nes po 2006-ųjų jis nevyko nei į Turkiją, nei į Ispaniją.

„JAV rinktinei atidaviau pakankamai, – apie savo karjeros pabaigą nacionalinėje komandoje paskelbė krepšininkas. – Kad ir kaip aš to pasiilgsiu, tačiau jau laikas estafetę perduoti jaunimui. Bet man tai buvo smagi kelionė – buvau ir pralaimėjusiųjų pusėje, pajutau ir ką reiškia laimėti tris olimpinius medalius. Ir viso to neiškeisčiau į nieką pasaulyje.“

Krepšinis.lt primena, kad visas 8 pergales Rio iškovojusi JAV komanda turnyro finale be didesnio vargo net 96:66 sudaužė Serbijos rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)