Trečiadienį „Žalgiris“ ir „Karsiyaka“ nuo 19.45 val. stos į svarbiausią dvikovą sezone. Pergalės atveju kauniečiai užsitikrintų vietą TOP-16 etape, pralaimėjimo – situacija kaip reikiant susikomplikuotų.

Tuomet ne tik patiems tektų pranokti „Barceloną“ arba Atėnų „Panathinaikos“, bet ir tikėtis Turkijos čempionų kluptelėjimų.

„Turime susikaupti ir išanalizuoti, ko mums trūksta, kad gerai sužaistumėme ir pasiektume pergalę. Nebus lengva, nes šis mačas bus labai svarbus abiems komandoms. Bet mūsų tikslas yra laimėti ir žengti į kitą etapą“, – prieš galimai lemiamą akistatą sakė 30-metis kolumbietis.

206 cm ūgio J. Palaciosas 2013-2014 metų sezoną praleido Vilniaus „Lietuvos ryte“, todėl prieš „Žalgirį“ jų arenoje jam teko žaisti ne kartą. Vis tik Kėdainių „Nevėžis“ įrodė, kad triukšmingų sirgalių akivaizdoje LKL čempionus gali paklupdyti bet kas.

„Mūsų fanai taip pat pakvaišę, bet jie sugebėjo išsivežti pergalę. Manau, kad ir mes galime tai padaryti“, – ryžtingai kalbėjo J. Palaciosas.

„Žalgiris“ (3/4) C grupėje žengia ketvirtas, o „Karsiyaka“ (2/5) rikiuojasi laipteliu žemiau. Pirmoji tarpusavio akistata Izmire baigėsi dramatiška žalgiriečių pergale – 68:66.

– Kokie jausmai užplūsta sugrįžus į Lietuvą?, – paklausėme J. Palacioso.

– Visada malonu sugrįžti, nes čia turėjau draugų. Sirgaliai taip pat man buvo malonūs. Tai puikus jausmas.

– Jūsų laukia praktiškai lemiamos rungtynės su „Žalgiriu“. Kaip joms ruošiatės?

– Neturėjome daug laiko pasirengti – prieš kelias dienas žaidėme rungtynes Turkijoje. Mes turime susikaupti ir išanalizuoti, ko mums trūksta, kad gerai sužaistumėme ir pasiektume pergalę. Nebus lengva, nes šis mačas bus labai svarbus abiems komandoms. Bet mūsų tikslas yra laimėti ir žengti į kitą etapą.

– Izmire pergalę šventė „Žalgiris“. Ko pasimokėte iš tų rungtynių?

– Tąkart startavome neagresyviai – tai buvo pagrindinė problema. Dabar apie juos žinome daugiau ir esame geriau pasirengę.

– Turbūt prisimenate „Žalgirio“ sirgalius ir atmosferą Kauno arenoje?

– Mes esame pripratę žaisti tokioje aplinkoje. Nors mūsų fanai taip pat pakvaišę, jie sugebėjo išsivežti pergalę. Manau, kad ir mes galime tai padaryti.

– Kurie „Žalgirio“ žaidėjai pavojingiausi?

– Renaldas Seibutis žaidžia gerai, todėl visada reikia jam skirti papildomo dėmesio. Nors komandoje yra daug lyderių, jis yra toks krepšininkas, kuris visada sužiba ir gali nuskriausti varžovus.

– „Žalgiris“ vakar gavo skaudų antausį Lietuvos krepšinio lygoje. Ar jums tai gali tapti privalumu?

– Priklauso nuo to, kaip jie sureaguos. Kai pralaimi silpnesnei komandai, galima palūžti arba įgauti daugiau motyvacijos. Bet mes į jų daržą nežiūrime, nes patys turime atlikti savo užduotis.

– Jeigu nepatektumėte į TOP-16, ar tai jums būtų labai didelis nusivylimas?

– Komandai tai debiutinis sezonas Eurolygoje, todėl žengdami tolyn pasiektumėme labai daug. Bet nepatekę taip pat nusiviltumėme, nes pirmame ture įveikę „Barceloną“ kartelę kilstelėjome ganėtinai aukštai.

– Kai žaisdavote „Lietuvos ryte“, būdavote komandos lyderis. „Karsiyaka“ ekipoje jūsų vaidmuo kitoks. Ar jus tai tenkina?

– Pernai tapome Turkijos čempionais, o tarpsezonyje įvyko nemažai pasikeitimų, todėl visiems tai nauja – niekas nežino, koks jam teks vaidmuo. Dėl manęs, tai manau, kad dar anksti vertinti – stengiuosi tobulėti kiekvieną savaitę, stengiuosi prisitaikyti prie trenerio pageidavimų. Bet tikiuosi, kad sezono metu komandoje turėsiu svarbesnę rolę.

– Gal galėtumėte palyginti Lietuvos ir Turkijos krepšinį? Visi matome, kokie Turkijoje treneriai ir sirgaliai emocingi...

– Turkijoje krepšinis taip pat tarsi religija. Bet ten sirgaliai labiau pakvaišę, aistringesni, o Lietuvoje visi krepšiniu tiesiog mėgaujasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)