Kauniečiai jau pirmoje rungtynių dalyje praktiškai sutvarkė visus reikalus ir iki didžiosios pertraukos susikrovė dviženklę persvarą. Per likusią rungtynių dalį sukaupto pranašumo „Žalgiris“ neišbarstė.

Beje, į spaudos konferenciją po rungtynių atėjo ne vyriausiasis Izmito klubo treneris Ufukas Sarica, o jo asistentas Servetas Ozsuneras.

„Sveikiname „Žalgirį“. Linkime sėkmės kitame etape. Gerbiame šį klubą, todėl ši pergalė nėra sensacinga. Mes pakankamai gerai pradėjome rungtynes, tačiau kai prameti 13 baudos metimų ir pataikai vieną tritaškį – laimėti neįmanoma. Sunku tikėtis, kad „Panathinaikos“ pralaimės tris kartus. Matyt reikia ruoštis Europos taurei“, – kalbėjo S. Ozsuneras.

Bilietą į TOP-16 etapą žalgiriečiams jau po šio turo garantuotų Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (6/1) pergalė prieš Zieliona Guros „Stelmet“ (1/6) arba „Barcelonos“ (6/1) nesėkmė prieš Atėnų „Panathinaikos“ (3/4).

„Galvoju, kad šiandien laimėtos labai svarbios rungtynės. Buvo labai nelengva situacija, nes porą paskutinių rungtynių tikrai prastai atrodėme. Buvo neramu, kad prieš tokias lemiamas rungtynes neužtikrintai atrodėme. Komplimentas komandai, kad supratome rungtynių svarbą. Supratome, kad vienos rungtynės gali teigiama linkme pakreipti kelių mėnesių darbą. Rotacija šiandien nebuvo didelė, tačiau šiandien vyrams jėgų pakako“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Žinojome, kad pralaimėję praktiškai prarastume galimybes patekti į TOP-16 etapą, todėl taip agresyviai pradėjome. Žinojome, kad reikia ir tai padarėme. Džiaugiuosi, kad komanda laimėjo. Prieš rungtynės sutarėme, kad nesvarbu kas kaip sužais, svarbiausia pergalė. Nenorėjome liūdnų Kalėdų. Visi aikštelėje atidavė visas jėgas. Žaidėme agresyviai ir klaidelių buvo daugiau, nei norėtųsi, bet ta agresija mums davė teigiamą poslinkį“, – kalbėjo Mantas Kalnietis.

„Neturėjome kur dėtis, reikėjo rasti savyje jėgų ir išlipti iš tos emocinės duobės. Nuo pat rungtynių pradžios rodėme norą, kovojome. Žaidimas pagreitėjo. Klaidų buvo ir nemažai – kaip Eurolygos rungtynėms jų buvo per daug, bet atsirado energija. Tai duoda teigiamą impulsą“, – teigė R. Seibutis.

Po keleto itin nesėkmingų rungtynių „Žalgirio“ vadovai turėjo ir rimtų pokalbių su žaidėjais.

„Kartais būni supykęs, bet kūnas tavęs neklauso, tu jo nevaldai. Be abejo, kad turėjome pokalbį su žaidėjais, su kai kuriais ir atskirai. Šiandien neabejojau, kad pilnai išsikrausime. Vyrai tai padarė ir to pilnai pakako“, – kalbėjo G. Krapikas.

Nors „Žalgirio“ patekimas į TOP-16 etapą – praktiškai tik formalumas, atsipalaiduoti kauniečiai nežada.

„Atsipalaiduosite jūs Kauno „Žalgiryje“... Pagrindinis dalykas, kad išvengtume bangavimo. Pagrindinis dalykas yra stabilizuoti žaidimą. Legionieriai šiandien žaidė geriau ir nusipelnė daugiau minučių aikštėje“, – kalbėjo G. Krapikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)