Penktadienio vakarą žalgiriečiai priims Eurolygos autsaiderę Milano „Emporio Armani“ (7/21) komandą, kuri Kaune turės verstis be vėl kirkšnies skausmus pajutusio Manto Kalniečio pagalbos.

„Jis kūrėjas, o tokie žaidėjai visą laiką yra patys svarbiausi“, – Lietuvos rinktinės įžaidėjo netektį vertino 41-erių specialistas.

Tačiau problemų Jasminas Repeša turi ir daugiau: iki sezono pabaigos remtis jau nebegalės Zoranu Dragičiumi ir Simone Fontecchio. Be to, Krunoslavas Simonas praleido paskutines šešerias, o Rakimas Sandersas – dvejas Eurolygos rungtynes.

„Kiekvieną sykį stengiamės daugiau žiūrėti į save. Ir iš tikrųjų mes net nežinome, su kokia sudėtimi jie atvažiuoja, nežinome dėl kai kurių žaidėjų. Ruoštis nėra lengva, nes atrodo, kad yra daugiau aukštų žaidėjų nei gynėjų, tai neaišku, ar stengsis žaisti zonine gynyba, ar stengsis žaisti daugiau aukštu penketu. Gali tikrai būti siurprizų – laukiam, bandom spėlioti, kaip bus, bet vis tiek svarbiausia žiūrėti į save“, – varžovų netektis komentavo Šaras.

Pirmoje tarpusavio akistatoje madų sostinėje „Žalgiris“ šventė pergalę 78:70, o Milano ekipa nuo to mačo laimėjo vos trejas rungtynes ir patyrė net 10 pralaimėjimų. Be to, Italijos čempionai vėl įkrito į gilią duobę – suklupo paskutiniuose septyniuose mačuose iš eilės.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai galimybių žaisti ketvirtfinalyje jau nebeturi, tačiau laimėję abejas likusias rungtynes galėtų ne tik aplenkti Stambulo „Daruššaka“ (14/14) krepšininkus ir finišuoti garbingoje devintoje vietoje, bet ir klubo kišenę papildytų dar 80 tūkst. eurų.

„Nelengva susitaikyti, bet tą patį vakarą nuotaiką praskaidrino pergalė Tel Avive – buvo malonu laimėti pas tokį prestižinį varžovą. Bet sakau, nereikia nukabinti nosies, reikia žiūrėti pozityvius dalykus – jų daugiau buvo. Aišku, būtų buvę malonu žiūrovams padovanoti TOP-8 krepšinį, bet sezonas Eurolygoje buvo geras. Jis, aišku, dar nepasibaigęs, todėl reikia stengtis laimėti dar dvejas rungtynes“, – anksčiau laiko sezono užbaigti nesiruošė žalgiriečių vairininkas.

Praėjusį antradienį į „Žalgirio“ areną svarbiausiose sezono rungtynėse susirinko rekordinis sirgalių skaičius – net 14862. Visgi paskutinį kartą palaikyti kauniečius gali susirinkti ir visiškai sausakimša arena.

„Nemanau, kad žaidėjams turėtų motyvacijos trūkti. Skaitome naujienas, kad bilietai perkami labai stipriai – žaidėjui nėra didesnės motyvacijos nei žaisti prieš 15 tūkst. savų fanų. Tuo labiau žinome, kad tiek sirgalių jau ateis tik LKL atkrintamosiose. Žaidėjams tai bus didžiulė galimybė pajusti tą nerealią atmosferą – antroje sezono pusėje ažiotažas aplink „Žalgirį“ žymiai padidėjo, todėl tokiais dalykais žaidėjai turi pasinaudoti ir jais mėgautis“, – akcentavo Š. Jasikevičius.

„Aš galvoju, kad išgirdo, – paklaustas, ar ne kartą išdėstytas jo pastabas sirgaliai įsidėmėjo, atsakė treneris. – Visą laiką visų komandų fanai pabrėžia, kad jie yra geriausi, bet fanas pasireiškia ne tada, kai komandai sekasi ir visiems yra smagu, o sunkiu momentu.

Kaip ir rungtynės su „Anadolu Efes“, kai paprašėme, kad ateitų ir kuo labiau padėtų komandai – buvo labai gražu iš jų pusės, kad susirinko ir palaikė komandą. Čia ir yra tikrasis sąlytis tarp sirgalių ir komandos: jeigu jie nori sakyti, kad yra tikrasis šeštas žaidėjas, jie ir toliau turi daryti tai, ką daro dabar.“

Per iki šiol tarpusavyje sužaidus mačus „Žalgiris“ prieš Milano ekipą yra suklupęs vos kartą, o namuose laimėjo abu kartus. Ar pavyks padovanoti sirgaliams dar vieną šventę, sužinosime penktadienį nuo 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)