Du žaidėjai ligoninėje

„Neptūno“ atstovai po rungtynių pripažino, kad leisti „Žalgiriui“ atitrūkti buvo didelė klaida.

„Sveikinu „Žalgirį“ su pergale. Žaidžiant su tokia komanda reikia žaisti visas rungtynes ir vengti duobių. To šiandien mums nepavyko padaryti. Buvo momentų, kai dingo koncentracija ir varžovai susikrovė persvarą, kurią išlaikė iki rungtynių pabaigos. Kai varžovai pradėjo gintis aikštės gynyba, reikia pataikyti, o mes to nepadarėme“, – kalbėjo „Neptūno“ gynėjas Mindaugas Girdžiūnas.

„Sveikinamai varžovams su visiškai pelnyta pergale. Šiandien du momentai lėmė pergalę – pirmas momentas buvo antrojo ketvirčio pabaigoje, kai pralaimėjome atkarpą 10:0. Patys nepataikėme ir leidome varžovams pabėgti. Kai leidi varžovams pelnyti 29 lengvus taškus – laimėti neįmanoma. Kai jie įsiveržia į priekį jie žino, kaip persvarą saugoti. Jie Eurolygos komanda ir mes negalime jiems leisti atitrūkti. Ruošėmės „Žalgirio“ spaudimui, tačiau darėme klaidas“ – teigė „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis.

Treneris apgailestavo, kad vienas svarbiausių „Neptūno“ žaidėjų greitai prisirinko pražangų, o tai leido dominuoti Pauliui Jankūnui.

„Jerai Grantas buvo tas žaidėjas, kuris turėjo stabdyti P. Jankūną. Jo pražangos lėmė mūsų rotaciją. Kalbant apie R. Javtoką visi žino, ką jis daro gynyboje ir mes to statistikoje nepamatysime, tačiau tie kas supranta krepšinį žino, koks didelis jo įnašas“, – sakė D. Adomaitis.

Beje, J. Grantas dėl akies traumos buvo išvežtas patikrai į ligoninę. Kartu su juo vyko ir Arnas Butkevičius, nesėkmingai nusileidęs ant parketo ir pasisukęs koją.

Žiūri į priekį

Tuo tarpu žalgiriečiai džiaugėsi pergale ir tuo pačiu supranta, kad tai buvo tik pirmas žingsnis.

„Esame labai patenkinti, kad pradėjome pergale. Kova buvo arši ir tokios tikėjomės. Žaidžiame su komanda, kuri demonstruoja labai aukšto lygio krepšinį. Šiandien kai kas pavyko, kai kas ne, tačiau šiandien buvo svarbiausia laimėti ir išsaugoti savo aikštės pranašumą. Devynios dienos be rungtynių yra daug, tačiau vyrai atliko savo darbą ir einame toliau“, – teigė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Sužaidėme geras rungtynes. Akcentavome kovą dėl kamuolių po savo krepšiu. Šiandien tai leido mums kurti greitas atakas. Tačiau serija tik prasideda. Žinome, kad bus daug sunkiau varžovų aikštėje,“ – spaudos konferencijoje kalbėjo Jerome'as Randle'as.

P. Jankūnas buvo nesustabdomas – 29 taškai, 11 atkovotų kamuolių ir 38 naudingumo balai.

„Paulius yra aukšto lygio žaidėjas, net nėra kalbos. „Neptūnas“ žaidžia tokia sudėtimi, kad žaisti prieš pajėgų ketvirtą numerį. Tik aukšto lygio žaidėjas kaip Paulius gali taip žaisti“, – teigė Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius šioms rungtynėms neregistravo Olivier Hanlano. Treneris neatsakė, ar finalo serijoje legionierių išvysime aikštėje.

Kitos finalo serijos rungtynės žaidžiamos šeštadienį uostamiestyje.

„Važiuojame su idėja, kad bus žymiai sunkiau. Visos komandos namuose žaidžia geriau“, –neslėpė Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)