Ant „Madison Square Garden“ arenos parketo Jeffas Hornacekas lietuvį išleido tik trečio kėlinio pradžioje, tačiau pamatęs, ką jis išdarinėja, puolėjo ant suoliuko praktiškai nebegrąžino. Per likusį rungtynių laiką specialistas Kūziai tik suteikė pusantros minutės poilsio.

Iš viso aikštelėje M. Kuzminskas praleido 19 minučių, per kurias pelnė net 18 taškų (4/9 dvit., 3/7 trit., 1/1 baud. met.), atkovojo 10 kamuolių (3 – puolime), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 1 bloką, 2 kartus suklydo ir tiek pat sykių pažeidė taisykles.

„Būčiau kur kas laimingesnis, jeigu būtume laimėję šias rungtynes, – po nesėkmės 107:119 kuklinosi lietuvis. – Aš, kaip naujokas, turiu išnaudoti galimybes, kurias treneris man suteikia. Bet pats svarbiausias dalykas yra kovoti dėl komandos. Jeigu galiu jai padėti bėgdamas į greitąjį puolimą, žaisdamas kietai, stengdamasis gynyboje ir kovodamas – aš ir toliau tai darysiu.“

Tai buvo ketvirtosios „Knicks“ ikisezoninės rungtynės, tačiau į aikštę M. Kuzminskas žengė tik trejose. Be to, per pirmus du susitikimus jis žaidė tik 18 minučių, nors ir spėjo pelnyti net 14 taškų.

„Viską reikia užsitarnauti: negali tiesiog atvykti ir tikėtis, kad žaisi daug – reikia būti kantriam, sunkiai dirbti ir viską daryti žingsnis po žingsnio“, – apie kovą dėl vietos po saule pasakojo pirmuoju dvigubu dubliu pasižymėjęs 205 cm ūgio puolėjas.

„Aš labai džiaugiuosi, kad mano pozicijoje žaidžia Carmelo ir Lance'as. Taip, daug kas sako, kad dėl to aš žaisiu mažiau, bet iš kitos pusės aš kiekvieną dieną galiu iš jų mokytis“, – apie pamokas treniruotėse kalbėjo Mindaugas.

Tačiau dvikovoje prieš „Celtics“ vyrukus sužibėjo ne tik jis, bet ir dar keli atsarginiai žaidėjai. Būtent su jais po pertraukos kartu rungtyniavo ir lietuvis.

Saša Vujačičius ir Justinas Holiday įmetė po 13, o 22-ejų metų naujokas iš Ispanijos Willy Hernangomezas pasižymėjo dvigubu dubliu – 12 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

„Mes tiesiog turime į aikštę įnešti savo energiją. Mes esame, ypatingai jie, jauni žaidėjai. Aš jau ne toks ir jaunas, – šyptelėjo Mindaugas. – Starto penketo žaidėjai rungtyniaus daugiausiai, bet sezonas ilgas, todėl turime jiems padėti kiek tik įmanoma.“

M. Kuzminskas taip pat pasidžiaugė, kad pagaliau galėjo save visu gražumu pristatyti krepšinio Meka vadinamoje „Madison Square Garden“ arenoje susirinkusiems sirgaliams. Tiesa, arenos pranešėjui toks sėkmingas lietuvio žaidimas sukėlė sunkumų.

„Spėju, kad arenos pranešėjas norėtų, jog Kuzminskas sėstų ant suolo arba nepelnytų taškų, nes tuomet jam nereikėtų ištarti šios pavardės“, – socialiniame tinkle „Twitter“ šmaikštavo žurnalistas Steve'as Popperis.

Žurnalistai Mindaugo taip pat pasiteiravo, ar jam nebuvo sunku priprasti prie NBA toliau esančios tritaškio linijos.

„Kadangi praėjusiame sezone žaidžiau neblogai, tikėjausi, kad ateityje galbūt žaisiu šioje lygoje, todėl kas dieną po treniruočių pasilikdavau ilgiau ir atlikdavau metimus. Nebuvo taip sunku“, – šyptelėjo M. Kuzminskas.

Ir tą jis jau įrodė ne tik žodžiais, bet ir darbais: per trejas draugiškas rungtynes jau pataikė 4 tolimus metimus. Tiesa, iš 11 bandymų.

Kitas rungtynes „Knicks“ žais naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Bostone, kur jų varžovais vėl bus „Celtics“ krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)